A kedvező piaci környezet miatt vett irodaházat az MNB

2014. augusztus 26. 20:14

Az ingatlan befektetésből származó előnyök kiaknázása érdekében vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank a budapesti Eiffel Palace irodaházat nettó 45,3 millió euroért.

2014. augusztus 26. 20:14

Egyebek mellett a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben az ingatlan befektetésből származó előnyök kiaknázása érdekében vásárolta meg nettó 45,3 millió euró (mintegy 13,6 milliárd forint+áfa) összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat az MNB. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közölte, hogy a vásárlás kedvező hatást gyakorolhat az MNB eredményére.

Az irodaház megvételét teljes körű jogi átvilágítás, a ingatlan befektetési értékének megtérülési számításokon alapuló, a KPMG által végzett meghatározása előzte meg – áll a közleményben. 

A Magyar Nemzeti Bank a tavalyi évet 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárta. A jegybank beruházásai, így a budapesti irodaház megvásárlása nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek – hangsúlyozza a jegybank.

Az MNB azt követően adta ki a közleményét, hogy az Együtt-PM bejelentette: feljelentést tesz az Eiffel Palace megvásárlása miatt. „Az Együtt-PM szövetség feljelentést tesz az Eiffel Palace irodaház megvásárlása ügyében, ugyanis szerintük felveti a hanyag vagy hűtlen kezelés gyanúját, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci árnál drágábban, 18 milliárd forintért vásárolta meg az ingatlant” – közölte Pápa Levente, az ellenzéki szervezet gazdaságpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. augusztus 27. 09:17
Nem tudom mi ez a habverés. Tudtommal egyik bankvezető sem iratta a nevére az irodaházat, ahogy a szocialistáknál szokás volt. Mivel az MNB állami intézmény, az ingatlan is állami tulajdon. Ki károsult?
balbako_
2014. augusztus 27. 06:34
Amikor több százmilliárdos ráfizetésben voltak, akkor a kormánynak kellett kifizetni, most többletben vannak vettek egy pár ingatlant. Itt marad az országban és magyar tulajdonban.Ennyi.
kurbitalis
2014. augusztus 27. 00:28
Egyértelmű. Lapozzunk. :D
mustarharmas
2014. augusztus 27. 00:14
Baromság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!