Nagyratörő tervek: 200 boltot nyitna hazánkban az orosz üzletlánc

2024. április 01. 10:58

A cél: három év alatt 700 millió eurós forgalom.

2024. április 01. 10:58

Fotó: Országos Kereskedelmi Szövetség

Egészen nagytörő tervekkel látott munkához egy orosz diszkontlánc, amely összesen 200 üzletet nyitna Magyarországon. Jelenleg zajlik a piac felmérése, és a partnerek felkutatása, a cél, hogy a hálózat által három éven belül elérjék a 700 millió eurós forgalmat.

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – így kezdődik az e-mail, amelyet az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét – írja a haszon.hu birtokába került dokumentum. Első körben 20 üzletet nyitnának Budapesten és az agglomerációban, majd a következő három évben összesen 200 áruház várná a vásárlókat.

Mint írják, áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek! – „a gyártókkal való közvetlen együttműködés, a szigorú költségellenőrzés és a minimális kereskedelmi felár miatt”.

A 2009-ben alapított orosz kiskereskedelmi lánc 20 országban (többek között Azerbajdzsán, Belgium, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Görögország, Kazahsztán, Kína, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Szerbia és Vietnám területén) nagyságrendileg 2500 üzletet működtet.

Az Aldi vagy a Lidl által jól ismert rendszerhez hasonlóan a MERE is rendkívül nyomott árakkal dolgozik, de termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek.

A MERE az orosz-ukrán háború miatti szankciók és az ellátási nehézségek miatt kénytelen volt bezárni néhány nyugati-európai üzletét, de az orosz diszkontlánc nem mondott le teljesen a terjeszkedésről, csupán most inkább Közép- és Kelet-Európára koncentrál.

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­g­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Stingary76
2024. április 01. 21:53
"Első körben 20 üzletet nyitnának Budapesten és az agglomerációban" Aaa, Karácsony Gergely meg fogja akadályozni, ebben biztos vagyok! :)
Interista
2024. április 01. 19:57
Remélem mihamarabb jönnek Magyarországra. Ideje lenne valakinek lenyomni a nyugati üzletláncokat. Spart kizavarhatnák az országból. Azokat nagyon könnyű lesz árakban lenyomni.
csapláros
2024. április 01. 18:31
nemmondomcsapláros 2024. április 01. 15:35 ..."Egy lóval imádkozol. Megbocsáss, ez a fazon (kunfia 1) már régen idejétmúlt."... Egyetértek. Ez a fazon azonban MÉGIS rávilágított valamire. Orbánék 2012-től állami megrendelésekkel (stadionépítések), röffentették be a gazdaságot. Építőipari bevételek, fizetések, növekvő fogyasztás és adóbevételek, amelyek jótékonyan indították be a szolgáltatásokat és más ágazatokat is, miközben az autógyárak amúgy is termeltek. Most az egy szem Mészáros "mesterséges" beindításával és a Fidesz holdudvar "helyzetbe" hozásával, a 2-3 további megtermelt "mágnás" jövedelem nem új 2-3 Mészárosra de a JÓLÉTÜNKRE és a háztartások vagyonának a növekedésére megy, magyarán a magyar KÖZÉPOSZTÁLY megteremtésére, amit a nemzetáruló Lotyapofázóék oly elegánsan lefejeztek. Erős középosztály nélkül nincs se valós mágnás kitermelődés, de az alsóbb szegények osztálya is csak döglődhet legföljebb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!