A Jobbik szerint az oligarchák járnak jól az új támogatási rendszerrel

2014. július 23. 09:30

Nem elégedett a tervezett új agrártámogatási rendszerrel a Jobbik, mert a párt szerint az továbbra is az oligarcháknak kedvez.

2014. július 23. 09:30

Az új támogatási rendszer a Jobbik szerint ismét az agrároligarcháknak kedvez és munkahelyeket sem teremt. Az ellenzéki párt ezt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében írta, amelyben felszólította a kormányt, hogy a szóvirágok helyett valódi intézkedésekkel segítse a kisgazdaságokon alapuló vidéki létforma élhetővé tételét.

Varga Géza, a Jobbik vidékstratégiai kabinetének elnöke szerint a Fidesz-kormánynak nincs valódi koncepciója arra, hogy javítson a vidéken élők millióinak válságos helyzetén. Nem lehet vidékfejlesztési támogatásnak nevezni azt a rendszert, melyben 4-5 millió vidéki ember felemelkedésére a támogatásokból évente fejenként alig 30 ezer forint jut, miközben néhány tízezer 1200 hektár közeli agrárvállalkozó az agrártámogatás 80 százalékán osztozik, így nekik fejenként évi 15-20 millió forint jut – tartalmazza a közlemény, amely bírálja azt is, hogy a 30 hektár alatti valódi kisgazdaságok kiemelt támogatásának lehetőségét az EU biztosította volna, de az Orbán-kormány ezzel sem élt.

Az ellenzéki párt szóvá tette azt is, hogy tiltakozása ellenére a földforgalmi törvényből a Fidesz kivette azt a rendelkezést, amely munkahelyteremtéshez kötötte volna a magas támogatásokra való jogosultságot, így nem biztosított munkahelyek létrejöttét.

Hétfőn Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a vidékfejlesztésre fordítható uniós forrásoknak kifejezetten a munkahelyteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!