Pásztor: Nem árulók a vajdasági magyarok

2014. június 06. 17:01

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István szerint nem árulók a vajdasági magyarok. Pásztor ezzel Nenad Čanak szavaira reagált, aki szerint a VMSZ csak a Fidesz kihelyezett tagozata.

2014. június 06. 17:01

A vajdasági magyarok nem árulók – jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi képviselőház elnöke pénteken Újvidéken a pártját ért vádakra reagálva.

Nenad Čanak, a balközép Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke egy csütörtöki televíziós interjúban a VMSZ-t „a jobboldali Fidesz kihelyezett tagozatának” nevezte. Kifejtette, hogy a VMSZ-nek lett egy európai parlamenti képviselője Deli Andor személyében, miközben a párt Szerbiában a kormánykoalíció részét képezi. Felmerül a kérdés, hogy az EP-ben Szerbia vagy Magyarország érdekeit képviselné majd ez a politikus – tette hozzá Čanak. Szerinte az, hogy Deli „a magyarországi magyarok voksaival a Fidesz listáján került az EP-be” azt jelenti, hogy a VMSZ a Fidesz kirendeltsége.

Az LSV vajdasági szinten a második legnagyobb kormánypárt. Čanak 2000 és 2004 között a tartományi parlament elnöke volt, most is úgy véli, hogy a VMSZ helyett pártját illetné meg ez a poszt. Čanak a belgrádi parlamentben ellenzéki pozícióból politizál. Az 1990-es évek elejétől aktívan politizál, egyik legfontosabb politikai célja a decentralizáció, de a Vajdaság Szerbiától való elszakadásáról is beszélt már. A közvélemény az egyik legbefolyásosabb vajdasági politikusnak tartja.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 07. 11:34
Mocskos Gaudi.
Lehel
2014. június 07. 09:01
Ellenkezőleg! Tisztázni kell a haza és a szülőföld fogalmát. A hazám MINDIG Magyarország lesz, a szülőföldem pedig most nem esik egybe a hazámmal. A hazámat soha nem árulnám el. A szerbeknek fogalmi zavaraik vannak, például nincsenek tisztában azzal sem, hogy ki a megszálló. Azt mondják, hogy a magyarok a megszállók, pedig ők azok! Helyre kellene tenni az ilyen dolgokat a Magyar külügynek!
Ellensúly
2014. június 06. 20:51
Pásztor István = Kasza József 2.
freehckr
2014. június 06. 18:03
„vajdasági magyarok nem árulók - jelentette ki Pásztor István ... a pártját ért vádakra reagálva” A fideszes csöves gittegyleted nem az egész „vajdasági magyarokat” jelenti, te f*sz. A 2012-es tartományi választásokon a vajdasági magyarok harmadának a szavazatát sem kaptad meg, pöcsfej... Látom ugyan azt a gyógyszert szeded a mentális problémáidra mint Orbán elvtársad, mellékhatásaként a földkerekség magyarságának a vezetőjének hiszed magad, holott a magyarok többsége a vajdaságban is sz*rik a te fejedre, bazmeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!