Legalizálná a magáncélú fájlcserét az LMP

2014. május 16. 16:48

A párt szerint szabadon hozzáférhetővé kell tenni az európai polgárok pénzéből készített és létrehozott kulturális értékeket.

2014. május 16. 16:48

Az LMP legalizálná a magáncélú fájlcserélést. A párt szerinte rendszeresen összemossák a kereskedelmi célú másolást és a magáncélú fájlcserét, miközben előbbi valóban bűncselekmény, utóbbi viszont nem okoz kimutatható kárt, sőt: segít egyes művek terjedésében is. Ennek ellenére zaklatják a magánembereket is, ami pedig a párt szerint a bűnüldözési erőforrások rossz felhasználása és pazarlása. Ezzel szemben ha legalizálnák a magáncélú fájlcserélést, akkor lehetne fókuszálni a valódi üzleti kárt okozó tevékenységek üldözésére.

A párt a jogvédelem változását is indokoltnak tartja: radikálisan lecsökkentené a védelmi időt, mivel a jelenlegi rendszer szerinte nem a hozzáférést, hanem az üzleti szempontokat helyezi előterébe. Szélesebbre tárnák a szerzők rendelkezési jogát saját műveikkel kapcsolatosan, valamit úgy vélik, hogy a szerzői jogi szabályozásokat össze kellene hangolni Európában – hangzott el a Music Hungary konferencián.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacal
2014. május 17. 23:22
én meg küldeném a Born to be alive c. dalt, mindenkinek, aki szereti. Előadja: Adolf H. http://www.youtube.com/watch?v=Zr4upQqWMtA
illesl
2014. május 17. 13:52
Na, nem semmi jó javaslat ez. Ha jól emlékszem a lempes képviselőnő már szénát is lapátolt. Esetleg minden fájl csere kezdetekor kötelező legyen Koncsíta Vurszt képmásának továbbítása és nézegetése is. Ezt is szabadon, ahogy egy szabad államban azt nézzük szabadon, amit szabad....
Akitlosz
2014. május 16. 21:38
Az Artisjus maffiát is számolják fel!
Locassen
2014. május 16. 20:39
mér, nem legális? én meg egész eddig... khm... Küldeném a Fonográftól a Hunyd le a szemed című számot az Artisjusnak és mindenkinek, aki szereti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!