Jelentősen nőhet az anyasági támogatás

2014. május 07. 08:35

Csaknem ötszörösére nőhet az első gyermek születése után járó anyasági támogatás. Az összeg jelenleg hatvannégyezer forint, az emelés után háromszázezer lesz – mondta Révész Máriusz a Magyar Nemzetnek.

2014. május 07. 08:35

Az anyasági támogatás szülés után alanyi jogon járó egyszeri támogatás, melynek jelenlegi összege 64.125 forint. Az összeg a jövőben 300 ezer forintra, vagyis csaknem ötszörösére emelkedhet – írja a Magyar Nemzet. Révész Máriusz a lapnak azt is elmondta, hogy a gyed további rugalmassá tételét is tervezik: úgy, hogy a két évre járó összeget rövidebb idő alatt is igénybe lehetne venni, ha az anya vissza akar menni dolgozni.

A demográfiai program része a szocpol kiterjesztése és a használt lakásokra járó félszocpol bevezetése is. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Nemzetnek megerősítette azt is, hogy kiterjesztik az otthonteremtési támogatást. Jelenleg ezt a vissza nem térítendő támogatást a gyerekek számától és a lakás méretétől függően 800 ezertől 2,5 millió forintig terjedő összegben lehet igénybe venni, de csak új lakásra.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. május 07. 22:26
Hát, ha ezt nem kötik feltételekhez, ezzel megint a cigányok fognak első sorban szaporodni és a nyomort újratermelni.
kjkj945
2014. május 07. 09:28
Bevezetik a 'főállású' anya státuszt átlagjövedelemmel???
Ángyán Páván
2014. május 07. 09:08
Családi pótlék emelés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!