Fidesz: Nagy a tét a fogyatékossággal élőknek is

2014. május 21. 11:30

A vasárnapi európai parlamenti választás tétje az is, hogy a magyar Országgyűlés mellett az EP-ben is lesznek-e olyan politikusok, akik kiállnak a fogyatékossággal élő emberek mellett – jelentette ki Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2014. május 21. 11:30

Álláspontja szerint a Fidesz-KDNP elmúlt négyéves politikája áttörést hozott a fogyatékossággal élők érdekeinek érvényesítésében Magyarországon és az Európai Parlamentben egyaránt. Megjegyezte, a Fidesz volt az első párt, amely mind a magyar parlamentbe, mind pedig Brüsszelbe delegált fogyatékossággal élő képviselőt. A kormánypártok jelentenek garanciát arra, hogy a fogyatékossággal élők képviselete biztosított legyen az EP-ben is – tette hozzá a jelnyelven kommunikáló Kósa Ádám, aki egyben a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) elnöke.

A baloldali ellenzékről úgy fogalmazott: „Bajnai Gordon kihasználta a fogyatékossággal élő gyermekek ügyeit a magyar kormány elleni támadásra, a Demokratikus Koalíció egy kerekes székes országgyűlési képviselőt csúfolt a kampánykiadványában, a szocialisták pedig kormányzásuk nyolc évében folyamatos megszorításokkal sújtották a fogyatékossággal élő embereket”. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP – folytatta – példát mutatott az alaptörvénnyel, amely nevesíti a jelnyelvet mint a magyar kultúra részét, amelyet a kormánypártok politikusai az EP-ben is népszerűsítettek.

Emellett a kormány kiemelt pénzügyi ellátásokkal, fejlesztésekkel, foglalkoztatási programokkal segíti a fogyatékossággal élő embereket – sorolta Kósa Ádám, megjegyezve, hogy négy év alatt 43 ezerről 65 ezerre emelkedett a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak száma. Kitért a fogyasztóvédelmi szabályok változására is, amelynek eredményeként a szolgáltatóknak – igény esetén – Braille-írásos vagy online akadálymentesen hozzáférhető számlát kell küldeniük a fogyatékossággal élő fogyasztóknak.

A fideszes EP-képviselő végül arra biztatta a fogyatékossággal élő embereket és az ő esélyegyenlőségük iránt elkötelezetteket, hogy vegyenek részt a vasárnapi választáson, és szavazzanak a Fidesz-KDNP nemzeti listájára.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2014. május 21. 15:53
"A vasárnapi európai parlamenti választás tétje az is, hogy a magyar Országgyűlés mellett az EP-ben is lesznek-e olyan politikusok, akik kiállnak a fogyatékossággal élő emberek mellett – jelentette ki Kósa Ádám fideszes EP-képviselő" Igen, ezt tudjuk! Kiváltképpen, amikor a rokkantnyugdíjukat "védik meg"!!! Vagy rosszul emlékszem?
anegy_
2014. május 21. 11:55
EP parlamentbe minél több Fidesz képviselőt, hogy továbbra is megmutassák hogyan kell egy nemzetért kiállni, érdekeket, értéket képviselni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!