Nyugi, nincs katasztrófa a balliberális oldalon!

2014. május 26. 07:54

Kiderült, hogy Mesterházy nem alkalmas az MSZP győzelemre vitelére, le kell mondania.

2014. május 26. 07:54
Brendel Mátyás

Kiderült, hogy Mesterházy nem alkalmas az MSZP győzelemre vitelére, le kell mondania. Elvesztett egy választást 2010-ben, amelyen nem volt esélye. Jó. De áprilisban elvesztett egy másikat, amelyen ő volt a koalíció közös jelöltje. A közös jelölti poszt nem csak jogokkal jár a miniszterelnöki székre (ha nyernek), hanem felelősséggel is, ha veszítenek. Őneki kell lemondania. Szanyi Tibornak szintén el kellene tűnnie az MSZP-ből, sajnos az élet igazságtalan, mert Brüsszelbe fog eltűnni. Az MSZP-nek fel kell adnia a néppárti törekvéseit, és ehelyett meg kell találnia, mi lehet az ő szerepe a balliberális oldalon. Szerintem az, hogy ők adják a leginkább baloldali szárnyat, amelyik még nem kommunista, de markánsan baloldali. Fel kell fogniuk, hogy vagy a legértelmesebb, legtehetségesebb embereket teszik az élre, vagy mennek a Munkáspárt sorsára. Befogott orral most már nem fognak rájuk szavazni, van más. Korai azonban a halálukról beszélni, versenyben vannak, van bázisuk, ha jól dolgoznak, vissza is térhetnek.

Az önkormányzati választáson érdemes közösen indulni, igaza volt Bajnainak, meg kellett várni az EP választást ahhoz, hogy erről érdemben tárgyalni lehessen. Higgadt, bölcs viselkedés volt. A budapesti főpolgármester jelöltnek nem Horváth Csaba lesz a neve.

Jó az, hogy ez most derült ki, amikor nincs nagy baj belőle. Ez a választás erre ment el, nem baj. Hosszú távon ez szerintem jó irány. Az MSZP-nek meg kell újulnia. A másik két párt megnyugodhat, nem fognak elveszni. A demokratikus ellenzékben lesz 3 párt, lesz valódi verseny, valódi demokrácia, valódi választás. Nincs katasztrófa, van plurális demokrácia. Van valódi verseny, kialakult egy olyan helyzet, ahol egy picivel több esély van arra, hogy megérdemelten győzhet a tehetségesebb.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. május 26. 13:54
Csávóka! A választók nem Mesterházit, hanem az egész MSZP-t küldték el melegebb éghajlatra. Tokkal, vonóval. Riszálhatják magukat a hiteltelenek, legfeljebb tovább oszlanak, újabb álbaloldali kondákra tagolódva. Az semmit nem fog javítani a helyzeten. Az MSZP évtizedeken át elkövetett bűneiben nem Mesterházi a bűnbak, hanem az egész, úgy ahogy van. Értelmiséginek nevezett liberálfasiszta ideológusaitól a portánséniig egyformán.
peti
2014. május 26. 11:15
A vörösbolsevikok sosem gondolkoztak tovább a bűnbakok akasztgatásánál, miért pont most lenne másképpen. Egyre nagyobb hevülettel, egyre mélyebbre ássák a saját sírjukat, de még a földdel teli pofájukkal is csak hülyeségekez ordibálnak felfele a gödörből, ahonnan ki se látnak...
blackhorse
2014. május 26. 09:50
"Nyugi, nincs katasztrófa a balliberális oldalon!" Dehogynem,hál'istennek,van!Jó nagy :)
MZ/X
2014. május 26. 09:23
Sajnos nincs katasztrófa! Akárhogy nézzük, még mindig 25 % körül termelnek, és láttuk már, hogy a hatalomért, ha úgy ítélik meg, képesek összefogni! Jelenleg a téma arról szól, hogy ki az erősebb kutya a falkában. Most még marakodnak, de végül csak egy maradhat, aki megint összefogja a falkát... Sajnos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!