Vitáztak az Európai Bizottság elnökségére pályázó jelöltek

2014. április 28. 21:19

Juncker gyakorlatiasságot, Schulz a bizalom helyreálítását, Verhofstadt az integráció erősítését, Keller pedig újszerű megoldásokat ígért az EB-elnökjelöltek maastrichti vitáján.

2014. április 28. 21:19

A néppárti Jean-Claude Juncker Európa gondjainak gyakorlatias megoldását, a szocialista Martin Schulz pedig az uniós intézményekbe vetett bizalom helyreállítását ígérte, míg a liberális Guy Verhofstadt az EU-integráció erősítését, a zöldpárti Ska Keller pedig az újszerű megoldásokra való nyitottságot szorgalmazta az európai parlamenti (EP-) választási kampány keretében az európai pártcsaládok csúcsjelöltjeinek hétfő esti maastrichti vitájában, amelyet az Euronews tévécsatorna közvetített.

Az idei, május 22. és 25. között tartandó EP-választások eredményét – most első ízben – igyelembe kell venniük az EU-országok vezetőinek, amikor javaslatot tesznek majd az Európai Parlamentnek arra, hogy ki legyen az elkövetkező öt évre az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének, az Európai Bizottságnak az elnöke. A testület vezetőjét az EP-nek kell megválasztania. Minderről az unió alapszerződésének számító Lisszaboni Szerződés rendelkezik. Korábban az Európai Bizottság elnökét kizárólag a tagállamok vezetői választották ki.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2014. április 29. 10:49
Mondjuk ezt a vitát azért megnéztem volna. Nem az Euronews-on, hanem a királyi tévén. Minden országban, egyidőben kellett volna adni, ugyanis a szavazást baromira befolyásolhatja, ha látod, "ki" lesz az eredménye. Nekem egyszerű, mert tuti nem a szocikra szavazok, de ha megrögzött szocipárti lennék is, rohadtul elgondolkoznék, akarok-e ilyen Genosse Schulzot az Bizottság élére. A Verhofstadt se játszik, Ska Kellerről meg nem tudok semmit, azon kívül, hogy zöld-bármit jelentsen is ez.
drkovax
2014. április 29. 10:05
Egyébként a zöldeknek és a liberálisoknak tuti kisebb lesz a frakciója, mint az euroszkeptikusoké. N. Farage miért nem volt ott ? Vagy ha ő nem kellett oda, mit keresett ott ez a kettő ? Hja, hogy többnek tűnjenek ... Ez nem agymosás, meg a szabad média korlátozása ?
csuka
2014. április 29. 06:51
Ez miért nem jelenik itt meg: http://alfahir.hu/igy_kereshetne_magyarorszag_tobb_milliard_dollart
gxcapril
2014. április 28. 22:53
Martin Schulz a nyolc altalanost vegzett idiota. Nem csoda hogy az EU rohan a szetesesbe. ( foglalkozik uborka gorbulettel, jatak a disznoknak, balinka fozes betiltas MOn, tiltsuk be az Erzsebet utalvanyt, stb... Amerika meg rohog a markaban a hatterbol. US ban fillerekbe kerul az energia, merfoldekkel vannak versenyelonyben az EU val szemben. Itt meg csak a szofosas folyik a nyolc altalanost vegzett szociktol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!