Semjén: A megyék már akkor is léteztek, „amikor az EU még sehol sem volt”

2014. március 22. 12:39

Semjén szerint „ezeréves megyéket nem adunk fel, mert ha a Szent István óta fennálló rendszer ezer évig jó volt, jó lesz további ezer évig is”. Szerinte az emberektől idegenek voltak a Brüsszelben rajzolt régiós térképek.

2014. március 22. 12:39

A fejlesztési régiókkal szemben a megyék létjogosultságáról beszélt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton a Fejér megyei megyenap alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen. Hangsúlyozta, a magyarországi megyék már akkor is léteztek, „amikor az Európai Unió sehol sem volt”.

Semjén Zsolt azt mondta: az előző kormány „az EU bürokráciájának bűvöletében” meg akarta szüntetni a megyéket és fejlesztési régiókat akart létrehozni. Ezzel szemben a mostani kormánynak a megyék megvédésére szavai szerint három oka is volt.

Ezeréves megyéket nem adunk fel, mert ha a Szent István óta fennálló rendszer ezer évig jó volt, jó lesz további ezer évig is” - hangsúlyozta. A másik oknak nevezte, hogy az emberek mindennapi életétől, az évszázados hagyományoktól idegenek voltak a Brüsszelben és Budapesten megrajzolt régiós térképek. Harmadrészt véleménye szerint nem igaz, hogy a magyar megyék nem alkalmasak az uniós fejlesztési programok lebonyolítására.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. március 22. 19:27
Akkor Semjén a kilépés mellett van?
peninsulavaldes
2014. március 22. 15:49
Jó pár minden létezett, amikor Semjén még nem volt.
Csigorin
2014. március 22. 15:39
A megyekhez en annyira nem ragaszkodom, ha mar valasztani lehet az istvani torvenyekbol, akkor inkabb a tolvajok es rablok buntetesi teteleit allitanam vissza :)
kjkj945
2014. március 22. 15:03
http://lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/vmlista.htm http://kics.it/Q1xqpw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!