Orbán: Erős hazához erős, vállalkozni tudó családok kellenek

2014. március 03. 12:48

A miniszterelnök egy egyéni vállalkozó telephely-fejlesztési beruházását adta át a Fejér megyei Kőszárhegyen, a kormányfő szerint nem csak a privatizált állami cégekből lehet sikert elérni.

2014. március 03. 12:48

Erős, vállalkozni tudó családok és családi hagyományok nélkül aligha lesz erős hazánk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fejér megyei Kőszárhegyen, ahol ünnepélyesen átadta Simon István egyéni vállalkozó telephely-fejlesztési beruházását. A kormányfő hangsúlyozta: nem igaz, hogy csak a privatizált állami cégekből lehet és lehetett sikert elérni a magyar vállalkozói világban. 

Igenis voltak Magyarországon a '80-as években induló vállalkozók, akik kijárva a vállalkozások iskoláját, megmászva a lépcsőfokokat eljutottak ide, ahol most vagyunk” – fogalmazott. Orbán Viktor megjegyezte, hogy az egyéni vállalkozás „mintha kihalt volna a mai modern világból”, amelyet kft-k és részvénytársaságok uralnak, mert az egyéni vállalkozások ebben az évezredben „nem elég jók Magyarországon”. Emlékeztetett arra, hogy sok helyen indultak el hasonló cégek és előbb-utóbb a család kezéből kikerült az érték, amit létrehozott. Hozzátette: Kőszárhegyen az ellenkezőjét tapasztalni és a jövőt is családi vállalkozásként kívánják megélni.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2014. március 03. 18:46
Az eros orszaghoz a jol mukodo vallalkozok mellett,Kimuvelt,Becsuletes Emberek Szuksegesek.Sajnos meg mind a mai napig latszik,a kadari rendszer agymosasa,majd a horn,a medgyessy,gyurcsany,bajnai kormanyok kartekony hatasa. Bizzunk benne,hogy a 2010 utan elindult a fejlodes,az irany jo es Boldogabb,Bekesebb idok kovetkeznek. Tegyunk erte ,hogy igy legyen, a jovo honapi valasztason tamogassuk a kormanyt,Bazalmunkal Sajat es Gyermekeink,Unokaink Jovojet is Biztositva Szavazzunk Rajuk.Aki igy tesz sokat Tesz Magyarorszagert es Mindannyiunkert.
Ouroboros
2014. március 03. 18:11
Így is van. Erős, vállalkozni tudó családok nélkül hogy lesz újabb Takarékszövetkezet, amit ellophatnátok? Igaz, ha valóban erősek lennének, már rég elhajtottak volna titeket a vérbe.
nyugalmazott tanár
2014. március 03. 18:02
Sokat, nagyon sokat köszönhet a magyar társadalom annak a határozott fellépésnek, amivel végre olyan kormányt emelt hatalomba, amelyik a családok létének a biztonságát munkássága középpontjába állítja. Sokat köszönhet önmagának a választó, de köszönhet annak a politikai oldalnak is, amelyik vállalt kötelezettsáégét a lehetőségek határainj belül maradéktalanul teljesítette. Semmi sem fontosabb ezekben a hetekben, mint tisztán és világosan megfogalmazni: ha nem akarunk visszasűlyedni abba a gazdasági, erkölcsi- és politikai posványba, ahova a balliberális kalandorok taszították, és ahova újra visszanyomni készülnek, akkor megh kell adni a lehetőséget a KDNP-FIDESZ koalíciónak a megkezdett építőmunka folytatására. Ne hagyjuk magunkat újra félrevezetni, megfélemlíteni a hazug, bukott balliberális kalandoroktól.
gross
2014. március 03. 14:45
Nem egyszerű ez a téma, mindenesetre a miniszterelnöktól annyit tudhatunk, hogy az erős Magyarországhoz a következőkre szükség van: 1. Erős alkotmányos alapra, valamint erős alkotmányos védelemre http://hvg.hu/itthon/20130523_Orban_paczolay 2. Erős államszervezetre http://mandiner.hu/cikk/20120903_orban_eros_allamszervezet_kell_az_eros_hazahoz 3. "Nemzeti maximumra" http://index.hu/belfold/ovmill0216/ 4. Hazai kézben levő energiaellátásra http://www.stop.hu/m/gazdasag/orban-a-mol-reszvenyekrol-fontos-lepest-tettunk-az-eros-magyarorszag-fele/879718/ 5. Erős fővárosra http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-559684 6. tiszteletre méltó hadseregre http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/orban-viktor-es-anders-fogh-rasmussen-sajtotajekoztatoja 7. Határozott értékrenddel bíró családokra (kérdés persze, hogy mondjuk ez liberális vagy baloldali lehet-e?) http://mno.hu/belfold/orban-ramutatott-egy-eros-orszag-alapjaira-1207046 8. Szent István intelmeire, azaz: - I. A katolikus hit megőrzésére - II. Az egyházi rend becsben tartására - III. A főpapoknak kijáró tiszteletre - IV. A főemberek és vitézek tiszteletére - V. Az igaz ítélet és a türelem gyakorlására - VI. A vendégek befogadására és gyámolítására - VII. A tanács súlyára (komolyan vételére) - VIII. A szülők, ősök követésére - IX. Az imádság megtartására - X. A kegyességre és irgalmasságra http://mno.hu/ahirtvhirei/orban-szent-istvan-nelkul-nem-lehetnenk-itt-1179266 9. Erős, vállalkozni tudó családokra (ld. ezt a cikket)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!