Súlyos hiányosságokat talált az LMP gazdálkodásánál az ÁSZ

2014. január 09. 11:54

Az Állami Számvevőszék a három frakcióval rendelkező ellenzéki párt 2011-2012-es gazdálkodását vizsgálta. Az MSZP-nél mindent rendben talált, a Jobbiknál voltak problémák, a legsúlyosabb hiányosságokat viszont az LMP-nél tárták fel, ahol a hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem is tudták elvégezni az ellenőrzést. Az LMP vizsgálatát így a Főügyészség folytatja.

2014. január 09. 11:54

Az Állami Számvevőszék  jelzéssel fordult a Fővárosi Főügyészséghez, miután meghiúsult a szervezet LMP-nél indított két évenkénti kötelező ellenőrzése az ellenzéki párt teljes számviteli fegyelemsértése miatt. Ezt Elek János, az ÁSZ főtitkára és Brebán Andrea felügyeleti vezető jelentette be csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A számvevőszék a parlamenti frakcióval rendelkező három ellenzéki párt 2011-2012-es gazdálkodását ellenőrizte. A vizsgálatot végzők szerint az MSZP beszámolói megbízható és valós képet mutatnak a párt gazdálkodásáról, szemben a Jobbikéval, ahol a számviteli bizonylatok, nyilvántartások nem támasztották alá a beszámolót. Az ÁSZ a legsúlyosabb hiányosságokat az LMP-nél tárta fel, ahol a hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem is tudták elvégezni az ellenőrzést. A számvevőszék jelzése alapján itt a Fővárosi Főügyészség folytatja a vizsgálatot.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. január 09. 15:47
Ha jól értem, nem adták át az anyagot. Majd átadják, miután...
Fici7
2014. január 09. 15:36
Lehet hogy ilyen a más a politika. Számvevők csak számszakilag ellenőriznek.
geraz51
2014. január 09. 14:51
Kamu párt,egyedül a Milét sajnálom mert neki van valami affinitása a politikához.
VakzKommondor
2014. január 09. 13:57
A propaganda TV intendánsa: http://www.youtube.com/watch?v=aUu7AYXLU4A
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!