Elhatárolódik a Századvég a kínos szja-elemzéstől

2013. november 20. 12:09

Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa egy nemrég megjelent tanulmányában kifejtette, hogy az egykulcsos szja a jól kereső, gyermektelen adózóknak kedvezett. A Századvég közleményben elhatárolódott, hangsúlyozva: a tanulmány nem az ő álláspontjukat tükrözi.

2013. november 20. 12:09

Virovácz szerzőtársaival együtt közölt egy tanulmányt a Pénzügyi Szemlében, amelyben kifejtik: az egykulcsos szja bevezetése során elengedett milliárdok legnagyobb részét pont a jól kereső, gyermektelen adózók tették zsebre, az átlagbér alatt keresők viszont rosszul jártak.

A Századvég ennek kapcsán kiadott egy közleményt, melyben azt írják: Virovácz tanulmánya nem a Századvég megbízásából született, a szerző azt nem az ő nevükben közölte és nem is az ő álláspontjukat tükrözi. 

Azt is kérték: a tanulmányra történő utalások esetén a Századvéget, mint munkáltatót ne nevezzék meg – írja a Napi.hu.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. november 20. 21:51
Nem nem!Az egykulcsos adó MINDENKINEK kedvező.Akinek más a véleménye az menjen Ausztriába vagy Svájcba nyomorogni a jólétből.Ott aztán megnézheti majd magát.Se rezsicsökkentés,se jobbanteljesítés.
kerecsen
2013. november 20. 20:06
Áprilisban megbeszéljük! Szeretnélek emlékeztetni, hogy 2010-ben, a JOBBIK esélyeit 8-12% közé tették az okos közvélemény kutatók. Mind leszerepeltek! Remélem te nem tartoztál közéjük.... Szerintem közel lesznek a 20%-hoz, mert azok akiknek tele a töke a Fdesszel, azok közül igen sokan a "szűz" JOBBIK-ot választják. A kelet-magyar hátország meg nem kapta meg a kormányzástól a létbiztonságot, így marad a JOBBIK mellett. Igaz, én kissé elfogult vagyok. Kissé...
koronaszepe
2013. november 20. 20:01
Sziasztok, léptem, fekszem, hajnalban vidékre megyek autóval. Majd holnap elmesélem, hogy mit kerestem Kenderesen 93 ban.
hörgőmorgó
2013. november 20. 14:08
Kijafasz mondta ennek a hülyének, hogy írja le a valóságot? Nem ezért kapja a Századvég a milliárdokat! Tessék szépen hazudozni, amit a megrendelő megfizet,és ilyen igazmondó partizánkodás nincs a jövőben! Ki van rúgva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!