Magyar blogposztot ajánl a BBC

2013. augusztus 22. 10:37

A BBC Culture címlapján ajánlja a Wang folyó versei című blog Starbucks-logó eredetét vizsgáló angol nyelvű posztját.

2013. augusztus 22. 10:37

A Nyelv és Tudomány adott hírtarról, hogy a BBC Culture „The ancient origins of the Starbucks logo” című cikkében‒ amelyet címlapjukon is ajánlanak ‒ a Wang folyó versei című magyar blog angol nyelvű kiadásának egyik posztját ajánlja. A Poemas del río Wang „Mutations” című posztjában egészen a szkítákig vezették vissza a Starbucks-logón szereplő nőalakot. Az írás magyarul is olvasható,IDE kattintva.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2013. augusztus 23. 03:46
Kissé kisarkítva is, de megfogalmazható egy ilyen érdekesség: Ha "széljobbos" magyarok önönmagukat szittyáknak neveznék az ugyebár ciki meg kínos meg aztán már todományosan meghaladott, ámde ha közép-európai zsidók önnönmagukat askhenázinak nevezik (illetve neveznék) az ugyebár nem esik ugyanolyan latba mint az előbb említettek népmegnevezése. (Nekem erre a felismerésre jó volt a BBC Culture kávézópromóciója. ;-)
Taxin
2013. augusztus 23. 03:42
http://en.wikipedia.org/wiki/Wang_Zhaojun http://www.travelchinaguide.com/attraction/inner_mongolia/hohhot/zhaojun_tomb.htm http://eng.nmgnews.com.cn/system/2008/10/16/010125100.shtml
MacElek
2013. augusztus 23. 03:29
Ami már úgy kezdődik, hogy "iráni eredetű", a szkítákkal kapcsolatban, az onnantól komolytalan. Még ha a BBC is ajánlja.
ÁrPi
2013. augusztus 22. 20:00
Persze , és hogy folytatódik, de mutációkról szól az a hivatkozott blogposzt, olvasd csak a "Wang folyó"-nál mi a szkíták nevének egyik későbbi mutációja: "Nevük az antik és a középkori Európa számára sokáig általában a keletről érkező nomád népeket jelentette (bár e tekintetben már Hérodotos szóhasználata sem teljesen egyértelmű), az akkád névalak (askuza/iskuza) pedig a biblikus héberbe אשכנז ashkenaz formában átkerülve a diaszpórában a közép-európai zsidóságot jelenti majd."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!