Járóka Lívia és Kósa Ádám is Év Képviselője díjat kapott

2013. június 26. 17:03

Járóka Lívia és Kósa Ádám fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő is elnyerte az idei „Év Képviselője” díjat – közölte szerdán az MTI-vel a fideszes EP-delegáció.

2013. június 26. 17:03

Járóka az alapjogi, Kósa pedig a foglalkoztatási és szociálpolitikai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként kapta meg az elismerést. Járóka Líviával azonos kategóriában a jelöltek között volt a portugál zöldpárti Rui Tavares is, akinek Magyarország-jelentéséről jövő héten szavaz az Európai Parlament. Kósa Ádám többek közt az EP egyik kincstárnokát (questorát) utasította maga mögé.

Az Európai Parlament magazinjának szervezésében évente ítélik oda az „Év Képviselője” kitüntetést. Kimagasló munkájuk alapján minden alkalommal mintegy másfél tucat szakpolitikai területen 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A jelöltekre az Európai Parlament képviselői szavazhatnak. Az idei nyertesek kihirdetését és a díjátadó ünnepséget kedden este tartották a brüsszeli Concert Noble központban. Járóka Lívia a díj elnyerése kapcsán úgy nyilatkozott: romaként és EP-képviselőként 2004 óta az a küldetése, hogy az uniós politika napirendjén tartsa a romák és szegények sorsát.

Kósa Ádám, az EP egyetlen siket képviselőjeként a díj átvétele után jelnyelven tartott beszédében kijelentette: legfontosabb célja, hogy elősegítse az Európai Unió mintegy 80 millió fogyatékossággal élő polgárának esélyegyenlőségét és foglalkoztatását, az akadálymentes környezet minél teljesebb kialakítását.

 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!