Haladékot kaphatnak a kisvállalkozók a pénztárgépek bekötésére

2013. június 07. 16:16

Varga Mihály azt fogja javasolni a kormánynak: fontolja meg, hogy a kisvállalkozások pénztárgépeinek NAV-hoz való bekötését két hónappal elhalasztja.

2013. június 07. 16:16

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolni fogja a kormánynak, hogy fontolja meg a kiskasszák, azaz a kisvállalatok által üzemeltetett pénztárgépek esetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) való online bekötés június 30-i határidejének kéthónapos kitolását. Varga erről azt követően tájékoztatta az MTI-t, hogy egyeztetett a legfontosabb érdekképviseleti szervezetek vezetőivel. 

A miniszter jelezte: két hónapnak elegendőnek kell lennie arra, hogy az átállás biztonságosan megtörténjen. A nemzetgazdasági miniszter szerint – a nagyobb áfa-bevétel és a gazdaság már most tapasztalt fehéredése miatt – van remény arra, hogy ez a kéthónapos halasztás nem okoz jelentős kiesést az adóbevételekben.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. június 07. 21:06
http://www.onlinekassza.hu/ Nincs még gép. Nincs még kompenzácio a beszerzésre. Miről is beszélnek???
red label
2013. június 07. 20:44
Továbbra is nagy ökörségnek tartom ezt az egészet.Senki nem mondta még, hogy pld. Ausztriában, hogy müködnek a pénztárgépek. Biztos nem ilyen módon, nem hiszem el, hogy az oszrákok ilyen baromságot kitaláltak, a bolgárok balkáni tapasztalatai, engem nem tudnak, érdekelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!