70 milliós büntetést szabott ki a PSZAF az XGA Vagyonkezelő Zrt-re

2013. április 05. 12:48

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hetvenmillió forintra bírságolta az XGA Vagyonkezelő Zrt.-t, miután megállapította, hogy a társaság „kötvények” kibocsátása ürügyén valójában több száz személytől gyűjtött engedély nélkül visszafizetendő pénzeszközöket – közölte a PSZÁF pénteken az MTI-vel.

2013. április 05. 12:48

A közlemény szerint a társaság egy-, illetve hároméves futamidejű „kötvényt” bocsátott ki „zárt körben”, amelyek után évi 10-12 százalékos kamatot ígért.

A PSZÁF piacfelügyeleti vizsgálata megállapította, hogy a vagyonkezelő az elmúlt időszakban több mint 300 személynek, összesen közel 500 millió forint értékben értékesített – a társaság saját megnevezése szerint – „kötvényeket”, továbbá fény derült arra is, hogy a társaság e tevékenység végzésére jogosult befektetési vállalkozást vagy hitelintézet közreműködését sem vette igénybe.

A PSZÁF hivatalos tudomása szerint az XGA Vagyonkezelő Zrt. elkövetett jogszabálysértést a nyomozó hatóság is vizsgálja – olvasható a közleményben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. április 05. 16:27
hiba nem 70 millióra kell büntetni, hanem mindig pont akkora összegre, amekkorát megforgatott engedély nélkül. az első és második eset után soha többet nem fordulna elő ilyen. de nem. vannak kulcsárok, tribuszernék, meg ilyen xga fedőnevű cégek. mindamellett a vezetőknek osszanak ki csalás címszóval olyan 150 év börtönt, és osszák szét egymás közt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!