Változtatna a közmunkaprogramon az MSZP

2013. január 01. 16:43

A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet – hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

2013. január 01. 16:43

Nyakó István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és Kordás László, az érdekképviselet főtitkára szerint a december 30-án elfogadott, a közfoglalkoztatást érintő testületi döntéssel mintegy 300 ezer embert kényszerít a kormány kiszolgáltatottságba, fosztja meg jogaitól.

Az MSZP és a közmunkások szakszervezete öt pontból álló követelésükkel a közfoglalkoztatottakat érintő béremelést, a munkavállalók jogainak kiterjesztését követeli a kormánytól, kilátásba helyezve egy országos demonstrációsorozatot.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 01. 23:09
Most látom már, hogy a nyári időszámitás szerint elmult éjfél nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek! Hümm!
raoul renier
2013. január 01. 21:42
Ha megszorultam, én mindig találtam magamnak kétkezi munkát piacon, kisboltokban, hétvégi telkeken, legfeljebb nem pénzben, hanem élelmiszerben honorálták. Nem is vettem föl segélyt soha, semmilyen jogcímen: munka télen-nyáron volt bőven, nem fenyegetett a veszély, hogy kiszorítanak belőle az éhségmenetben tolongó megalázott tömegek. Ingyen eltartást követelni az államtól, ahhoz értenek. Megdolgozni a betevőért, ahhoz nem.
bookmark
2013. január 01. 21:29
Megint az alapjogi biztos van az áskálódás mögött. Először bead egy beadványt, amit az alkotmány bíróság tartalmilag nem tárgyal, tehát egy büdös szó nem esik az emberi jogokról, de formailag eltöröltek egy törvényt. Most megint az AB-.nél fog kikötni valami. Ez az ombudsman kezdi nagyon túllépni a hatáskörét. Aztán az is érdekelne, hogy a közmunkások miből fizetik a szakszervezetet, ha valóban létezik. Be van egyáltalában jegyezve, hivatalosan működik és mióta? Az a közmunkás, amelyiknek nem tetszik, mehet a szocikhoz koldulni munkahelyet, biztos fognak is nekik adni.
hátakkor
2013. január 01. 21:25
MSZP: kár, hogy bekrepált az ország és megbuktunk, pedig annyi jó ötletünk lett volna még..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!