Felnőttképzési programot indít a Fidesz

2013. január 22. 17:57

A Tudásod a jövőd elnevezésű programmal újabb kézzelfogható segítséget kapnak a kormánytól a nehéz helyzetben lévők ahhoz, hogy előrébb lépjenek, egyről a kettőre jussanak – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden.

2013. január 22. 17:57

Kocsis Máté közleményében kiemelte: Magyarország eddigi legnagyobb felnőttképzési programjának köszönhetően százezer ember képezheti tovább magát és növelheti munkaerő-piaci esélyeit, állami támogatással. A lehetőséggel minden 18 év feletti állampolgár élhet, különösen a munkanélküliek, a kismamák, a legszegényebb környezetben élők és a 45 év felettiek.

A Fidesz-kormány egyénenként 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja a tanfolyamokat – tette hozzá a kommunikációs igazgató, aki szerint „a Tudásod a jövőd program példa nélküli lehetőség mindazok számára, akiket korábban az út szélén hagytak”.

Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata keddtől. Így a most megjelenő új képzésekkel együtt már csaknem tízezer ember számára nyílik lehetőség a tanulásra – közölte.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kelevéz
2013. január 25. 13:32
Kedves Kommentelők! Néhány pontosítás: nem, ez nem állami támogatás, európai pénz. nem, ez nem mostani projekt, a TÁMOP 2.1.2 már 4-5 éve volt előkészítés alatt az ESZA-nál.
tarackos
2013. január 22. 23:00
Na végre! Zsil, várúr meg a többi fütyi végre megtanul írni-olvasni...;)
Blasio23
2013. január 22. 21:46
Igen valahogy ilyen és ehhez hasonló dolgok kellenének srácok!
laci0011
2013. január 22. 21:22
Minek a felnőttképzés,tessék több közmunkást foglalkoztatni.Nagyon jól lehet vele statisztikát hamisítani,learatni a munkátok eredményét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!