Január 1-jétől 10 százalékkal csökken a gáz és az áram ára

2012. december 06. 11:53

A kormány döntése értelmében 10 százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára január 1-jétől.

2012. december 06. 11:53

Jövő év január 1-jétől 10 százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára – ismertette a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Budapesten, újságírók előtt. Erről a kabinet végleges döntést hozott – nyomatékosította a politikus, jelezve, hogy mindez 3,8 millió családi otthont érint, mégpedig egyformán. Lázár János emlékeztetett, ma az említett csaknem négymillió otthon 76 százaléka gázzal fűt, így kiemelten fontos az árcsökkentés.

Beszélt arról is, hogy December 12-én, azaz jövő szerdán hagyja jóvá a kormány az E.ON gázüzletágának megvételéről szóló megállapodást, az üzlet pedig még az idén megvalósul. Lázár János szavai szerint ezzel az üzlettel jelentősen növekszik Magyarország energiabiztonsága.

Kitért arra is, hogy a kabinet megtette a szükséges lépéseket, hogy kormányzati ellenőrzés érvényesüljön az ország stratégiai és kereskedelmi gáztározói felett. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az intézkedéssel kapcsolatban fontosnak nevezte, hogy egyrészt gáztartalékkal rendelkezzen az állam a hideg időkre és az esetleges gázellátási problémák idejére, másrészt a kereskedelmi és a stratégiai tározók segítségével olyan időszakban tud a kormányzat gázt vásárolni a lakosságnak, amikor adott esetben külföldön olcsóbbak az árak.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. december 07. 10:50
kommunizmus 2.0 alá orbán, egyre mélyebbre süllyed a hazugságspirálban.
kálmi
2012. december 07. 00:58
Nagyon örülök neki. Végre ez a kormány érti, hogy a problémák egyi odvas gyökere a közműdíjakban van. És amíg idegen a tulajdonos, addig az árat is ők szabják meg. Örülök a visszavásárlásnak is, ezek stratégiai ágazatok,csak velejéig romlott korrupt disznó banda az ( szoclibek), aki átenged ilyeneket más államoknak.
realista
2012. december 06. 23:34
Olyan szegény soha nem volt senki, hogy ígérni ne tudott volna! Csak az a kérdés, hogy mi lesz ennek az ára. Ez kb. olyan mint: Belépek a kocsmába - mindenki a vendégem egy körre. Ja de nincs pénzem, sebaj, majd a kocsmáros állja.
dobzselaci
2012. december 06. 21:16
A közművek TELJES privatizációjával én sem értettem egyet sose. De a visszaállamosításból bajokat érzek: Jóskapista, - aki az oszlopra mászik- jövőre is az oszlopra fog mászni. Öt éve is Ő mászott. A főnöke id. Pistajóska, - 15 éve mászott oszlopra- jövőre is a főnöke lesz. Nade az ő főnöke; az lesz valami fideszcsicska, kormányváltás esetén valami másik csicska. És neki inkább az ódiba kő tankolni. "biztosíték kell, parasztok? nem hiszem el, hogy abban a kurva műhelyben nincs egy 100-as szög!" Az sajnos igaz, hogy az állam a legrosszabb gazda, szét fognak baxni mindent. Pedig most sincs rendben semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!