Hoffmann szerint Schiffer lázítja a diákokat

2012. december 11. 11:04

Az LMP frakcióvezetője a tandíjjal kapcsolatos 2008-as álláspontjával szembesítette a kormányoldalt, Hoffmann Rózsa szerint Schiffer lázít.

2012. december 11. 11:04

Az oktatási államtitkár azt is leszögezte, szó sincs tandíjról, hiszen a diákoknak nem most kell fizetniük, a Diákhitel 2 pedig mindenkinek biztosítja a továbbtanulás lehetőségét. Hoffmann Rózsa reméli azt is, hogy a fiatalok kinyitják a fülüket, és meghallják a kormány törekvéseit.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boli
2012. december 11. 22:49
„Ami pedig a tandíjat illeti: Miniszterelnök Úr, kérem, az nagyon sok gyermek számára és család számára egy felesleges és nehéz teher. Ha egyetértünk abban, hogy az a 2 milliárd forint nem föltétlenül innen kellene, hogy bekerüljön a felsőoktatásba, mert a magyar költségvetés – az előbb csak egyetlen példát említettem, többet is tudnék – tudna segíteni és forrást teremteni erre a 2 milliárd forintra, akkor miért kell, miért kell főiskolát és egyetemet végző diákoknak tandíjat fizetniük? Én a Fidesz programjában a legfontosabbnak, a szívemhez legközelebb állónak éppen azt érzem, hogy az első diploma megszerzéséig legyen az oktatás ingyenes! Legyen tandíjmentes! Én akkor leszek elégedett bármelyik kormánynak a működésével, hogyha az egyszerű családokból meg faluról származó emberek, ha tehetségesek meg szorgalmasak, akkor ugyanúgy kiemelkedhetnek, mint ahogyan jónéhánynak talán közülünk a sors ezt lehetővé tette. Ez a legfontosabb, ha úgy tetszik, az én részemről a legszemélyesebb elkötelezettségem, amit a következő kormány működése során mindenképpen szeretnénk érvényesíteni. A tandíjat szeptembertől ne kelljen befizetni! Ezzel azt üzenjük meg Magyarország minden családjának, hogy velük van a kormány. Nem tesz a vállukra felesleges terheket. Igenis akarja, hogy a tehetségesek és a szorgalmasak boldoguljanak. Azt üzenjük meg, hogy a kormány tudja, hogy tehetség, szorgalom és vagyon nem azonos arányban osztattak szét közöttünk. Ezért egy olyan oktatási rendszert kell teremteni, ahol nem a családok vagyoni helyzete szabja meg, hogy kiből mi lesz. Ez a célunk. Szeptembertől nagyon remélem, lesz módunk arra, hogy meg is valósítsuk ezt a célt.” Orbán Viktor, Horn-Orbán vita, 1998.
dömperes döme
2012. december 11. 21:56
Lázít a genya? Recskre az ilyen szabotőrökkel! Kiforgatja a csutikrisztus szavait? Szoros tud ám lenni az a lábbilincs.
HSL
2012. december 11. 21:10
mint tudjuk, valójában lelkylola lázítja az ifjúságot, mint múltkor is a skiccplagi ellen (csak most nem jóváhagyással, pszt!)
lutra
2012. december 11. 19:24
Schiffer dilettáns, aki figyelmen kívül hagyja a 2. Nagy Gazdasági Világválság hatásait, annak semmi keresnivalója a Parlamentben. 2008. elején teljes joggal támadhatta Orbán a szoclibek tandíját, amit kizárólag a saját bénaságuk ellentételezése céljából akartak bevezetni. A 2. Nagy Gazdasági Világválság ez után fél évvel kezdődött. A jelenlegi gazdasági helyzetben a kormány a válság miatti kényszerből ésszerűen szigorítja a felsőoktatás finanszírozását. Igen nagy baj, hogy ilyen sok hülye van ebben az országban, aki ezt nem érti, és hallgat a jobbikosok, lámpások, posztkommunisták uszítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!