Fidesz: Közel 4 millió család terhei csökkennek

2012. december 07. 17:59

A párt frakciócsoportja felhívta a figyelmet arra, hogy a gáz és áram árának tíz százalékos csökkentésének következtében akár százezer forintot is megtakaríthatnak a családok évente.

2012. december 07. 17:59

A kormány rezsicsökkentő intézkedésének köszönhetően 3,8 millió család megélhetése lesz könnyebb – közölte a Fidesz országgyűlési frakciója pénteken az MTI-vel. A képviselőcsoport közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a megtakarítás családonként évente akár százezer forint is lehet annak következtében, hogy a jövő évtől 10 százalékkal csökkenti a kormány a lakossági gáz és áram árát. 

Emlékeztetnek arra, hogy a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok ideje alatt, 2002 és 2010 között 15 alkalommal emelték a gáz árát, háromszorosára drágult a földgáz, két és félszeresére az áram ára. A folyamatos megszorítások szociális válságba taszították a magyar lakosságot – olvasható a kommünikében. 

A kormánypárti frakció közleményében emlékeztetett azokra az intézkedésekre is, amelyeket korábban hozott a jelenlegi kabinet a lakosság szociális biztonságának erősítéséért, a többi között az ármoratóriumra és a devizaadósság csökkentésére.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. december 08. 16:28
4 millió család? Nőtt az ország lakossága, vagy ez is csak olyan, mint az 1 milla új munkahely? Hm!
nyugalmazott tanár
2012. december 08. 07:27
"Fidesz: Közel 4 millió család terhei csökkennek" A hazai álbaloldal sikertelenségének terhei meg nőnek. orbánviktormonnyonle! :-)))))))
imres
2012. december 08. 06:28
Esetleg valaki. A baloldali kommentelők közül. Emlékeztetne arra, hogy a rendszerváltás kezdete óta mikor fordult elő utoljára, hogy az energia-hordozók lakossági ára csökkent volna? Nos, elvtársak? Szabad a pálya!
realista
2012. december 07. 23:28
Már várom a következő ötletet: Kormányrendelet kötelezi a pékeket, hogy ezentúl 3,60 legyen egy kiló kenyér ára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!