Martonyi: 2014 előtt nem módosulhat az EU alapszerződése

2012. november 28. 21:25

A külügyminiszter szerint leghamarabb a 2014-es európai parlamenti választások után kerülhet szóba az EU működését szabályozó alapszerződések módosítása.

2012. november 28. 21:25
Az EU működését szabályozó alapszerződések módosításáról igazából csak a 2014-es európai parlamenti választások után lehet beszélni, de addig is számos közös tennivaló megoldható – mondta a magyar külügyminiszter szerdán Brüsszelben, az MTI-nek adott nyilatkozatában.
 
Martonyi János a nap folyamán részt vett az Európai Unió jövőjével foglalkozó nemzetközi konferencián, amelyet a belga és a német külügyminiszter szervezett. Az eseményen beszédet mondott Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is. A miniszter egyetértően szólt arról, hogy Van Rompuy szerint reálisan csak a 2014-es EP-választások utáni legitimáció birtokában lehet elindítani az alapszerződés módosításához szükséges bonyolult, hosszú és nehézkes folyamatot.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. november 28. 22:57
Miért? Mennyiben lesz legitimebb a 2014-es választás a 2009-esnél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!