Hitelből veszi meg gyártóbázisát az MTVA

2012. november 07. 18:29

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 63 milliárd forintnyi hitelt vesz fel a Kunigunda úti székháza és gyártóbázisa megvételére, modernizációs és műszaki fejlesztésekre, valamint a közmédia 2010 előtti adósságállományának törlesztésére.

2012. november 07. 18:29

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 63 milliárd forintnyi hitelt vesz fel a többi közt a Kunigunda úti székháza és gyártóbázisa megvételére – az MTVA erről szerdán tájékoztatta az MTI-t. Az MTVA-nak a hitelfelvételhez kapcsolódó, hirdetmény közzétételével indult tárgyalási közbeszerzését az MFB - OTP Bank – KDB Bank – Magyar Takarékszövetkezet Bank mint közös ajánlattevők nyerték – szerepel a Közbeszerzési Értesítőben.

Az MTVA a közlemény szerint azért vette fel a hitelt, hogy a székház bérlésére vonatkozó „roppant kedvezőtlen 2010 előtti konstrukciót” felváltsa a bérletnél minden szempontból előnyösebb tulajdonszerzéssel, továbbá, hogy a közmédia örökölt adósságait mihamarabb rendezni tudja. Egy tavaly nyáron aláírt megállapodás alapján az MTVA-nak lehetősége nyílt arra, hogy visszaszerezze a székház tulajdonjogát és ez által megvalósulhasson a közmédiumok földrajzilag egységes, a működés költséghatékonyságát és magas színvonalát biztosító elhelyezése. A hitel vételáron felüli részét modernizációs és műszaki fejlesztésekre, valamint a közmédia 2010 előtti adósságállományának törlesztésére fordítja az Alap – áll a közleményben.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pirosz-szka
2012. november 08. 20:29
Az lenne a nagyon helyes, ha ezeket az ingyenélőket kirúgnák a francba és nem a milliárdokat szórnák a hobbijukra! Az OTP meg mióta magyar bank, Te nagyon okos?!
trendo
2012. november 08. 20:29
Megspórolhatnák a sok kiadást, ha a nézettségi adatokból levonva a konzekvenciákat, lehúzná a rolót a köztévé :)
bini
2012. november 08. 20:28
Nagyon helyes és főleg az, hogy a hitelt magyar bankok adják. Megint egy korábbi pénzszivattyunak a csapját sikerült elzárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!