Eljárást kezdeményeznek a Kunigunda úti demonstrálók

2012. november 20. 13:20

Büntetőfeljelentéseket tettek, és a hatóságok tétlensége miatt eljárást is kezdeményeznek majd a hétfői Kunigunda úti események miatt az ott tüntetők.

2012. november 20. 13:20

Büntetőfeljelentést tettek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt demonstrálók a hétfői események miatt, s most már a helyszínre kihívott rendőrök intézkedésének elmaradása miatt is panaszt fognak tenni – mondta Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a gyülekezési szabadság megsértésének alapos gyanúja, személyi szabadság korlátozásának alapos gyanúja, önbíráskodás alapos gyanúja miatt, valamint fizikai erőszak, kényszer alkalmazása és garázdaság miatt fordultak a rendőrséghez, miután állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek. Nagy Navarro Balázs azt is elmondta: eljárást fognak kezdeményezni a hatóságok tétlensége miatt is, miután a rendőrök nem intézkedtek a helyszínen.

A TFSZ alelnöke arról is beszámolt, hogy felhívást intéztek a magyar újságíró társadalomhoz, s arra kérték a sajtót: „egyértelműen mondjon nemet a sajtószabadságért békésen harcolók ellen elkövetett erőszakra” és követelje a bűnösök felelősségre vonását. Az érdekképviseleti vezető határozottan visszautasította az MTVA azon kijelentését is, mely szerint nem történt erőszak az óbudai gyártóbázis előtt. Az MTVA hétfőn közleményben tudatta, hogy kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók. Ezt követően a tiltakozók a rendőrség segítségét kérték, mert állításuk szerint több tucat biztonsági őr lépett fel ellenük.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:29
Dehát nyertek a komcsik!
buckafej
2012. november 21. 15:04
Nagy Navarro megkattant. Ha nyernek a komcsik, biztos ő lesz a TV elnök, vagy valami nagy stallumot kap, azért hajt.
yetee
2012. november 20. 18:39
Tájékozódj,droid,nézz fel néha a papirodról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!