A kormányszóvivő szerint a piac bízik a gazdaságban

2012. november 28. 12:14

Giró-Szász András szerint ez abból látszik, hogy az elmúlt egy héten több mint tízmillió euró értékben kötöttek le euróalapú magyar államkötvényt.

2012. november 28. 12:14

A piac bízik a magyar államban és a magyar gazdaságban – jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten az euróalapú államkötvény kibocsátásával összefüggésben. A szóvivő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elmúlt egy héten több mint tízmillió euró értékben kötöttek le ilyen euróalapú államkötvényt.

Szerinte ennek oka és a siker egyértelmű, és a makroszámokból is világosan látszik, hogy a piac bízik a magyar államban és a magyar gazdaságban. Azt mondta: látni lehet, hogy a múlt heti leminősítés semmit sem változtatott azon, hogy a piac érdemben bízik a magyar állampapírokban, mind a forintalapúakban, mind a devizaalapúakban.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott hároméves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) múlt héttől vált elérhetővé a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kendrew
2012. november 28. 23:15
Drágán nem nagy kunszt hitelt szerezni... Ha megkérnénk a nyugdíjas Marika nénit, hogy kérjen kölcsön mindegy mekkora kamatra, mert úgysem neki kell visszafizetni garantálom, hogy simán megoldaná... Andris! Ezzel a teljesítménnyel kár minden hónapban eldicsekedni...
Gumimaci
2012. november 28. 13:53
Giró-Szász András inkább megborotválkozhatna,mert nem úgy néz ki, mint egy szász, hanem úgy mint egy kalányos. Giró-Kalányos András.
Thor911
2012. november 28. 13:45
Tízmillió euro? És ez a bizalom jele? Bakker mi lenne ha nem bíznának bennünk??? :)))
OrangeOrder
2012. november 28. 13:32
Ennyi. Van itthon pénz a lakosságnál, akik örömmel szállnak be ahelyett, hogy idegen bankoknál vezessék a betétjeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!