Megerősítik a Rikkancs-szobrot, ezért tűnt el

2012. október 17. 16:02

Statikailag megerősítik az V. kerületi Rikkancs-szobrot, az alkotást ezért szállították el a Hild térről – mondta Puskás András (Fidesz-KDNP), az V. kerület alpolgármestere szerdán az MTI-nek.

2012. október 17. 16:02

Puskás jelezte: a szobor szomszédságában egy játszótér van, a gyerekek pedig játék közben az alkotásra is felmásztak, amivel másfajta terhelést kapott, mint amire eredetileg tervezték. A szobrot a gyerekek biztonsága érdekében megerősítik és egy-két napon belül visszaszállítják a helyére, az alkotás változatlanul fog kinézni – szögezte le Puskás András.

Az Urbanista blog szerdán számolt be arról, hogy eltűnt a szobor a Hild térről. Az alkotás korábban azzal váltott ki nagy vitákat, hogy a rikkancsfiú kezébe eredetileg egy korabeli, Est című napilapot terveztek, a szobor viszont egy Blikket tart a kezében.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 17. 17:49
Oda kellett volna küldeni a TEK-et, 24 órában, hogy el ne lopják.
mustármag
2012. október 17. 17:40
régvót biz
aztabazta
2012. október 17. 16:28
"Rogán sajtóreferense, Puka Zsófia az [origo]-nak azt mondta, a szobrot nem bontották el, hanem egy régóta tervezett átalakítást hajtanak végre rajta, megerősítik a talapzatát. Ezután visszakerül eredeti helyére." regota tervezett atalakitast ? hmmm
vagabond visszatér
2012. október 17. 16:23
A gyerekek biztonsàga érdekében erositik meg az adofizetok pénzén àllitott blikkreklàmot, és nem azért mert a cig... akarom mondani romàk ellopnàk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!