Az utcán szólítaná meg kampányával a fiatalokat az LMP

2012. október 05. 14:18

A fiatalok megszólítását, illetve az egyetemista korosztály aktívabb közéleti szerepvállalásának az elősegítését tűzte ki célul az LMP az október 15-én induló országos utcai kampányában.

2012. október 05. 14:18

Priksz Gábor, a párt országos választmányának tagja pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kezdeményezéssel három fontos problémára, a végzett hallgatók röghöz kötésére, a diplomások elvándorlására és a fiatalok munkavállalási nehézségeire, illetve az ezek megoldására elkészített LMP-s programra szeretnék felhívni a figyelmet az országosan huszonöt helyszínen felállított utcai standjaikon.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a röghöz kötés hátrányosan érinti a diplomásokat, őket a kormány elhibázott elképzelése szerződéses, pénzügyi és jogi akadályokkal próbálja meggátolni a saját maguk által elképzelt karrierlehetőségek megvalósításában. Az LMP álláspontja szerint a kormánynak más módon kellene megoldania a diplomások elvándorlásának kérdését, valamint olyan komoly munkahelyteremtő programokat kellene indítania, amelyek a frissen végzett diplomások számára is megfelelő alternatívát nyújthatnak – hangsúlyozta.

Priksz Gábor megjegyezte: a pályakezdő munkanélküliek munkaerő-piaci elhelyezkedésével kapcsolatban ugyan elindult néhány jó kezdeményezés, de ezek megvalósításához nincs anyagi forrás. Úgy véli, a felsőoktatás jelenleg nem kap megfelelő figyelmet, forráskivonástól szenved, a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok pedig az állami férőhelyek drasztikus szűkítése miatt nem tudnak továbbtanulni az egyetemeken és a főiskolákon.

Az LMP utcai kampányában a politika iránt kevésbé érdeklődő főiskolások és az egyetemisták számára azt is szeretné megmutatni, milyen lehetőségeik vannak a közéletben való aktívabb részvételre akár az LMP, akár pedig más párt színeiben – mondta Priksz Gábor. A kampány ideje alatt, október 15. és 28. között három nyíregyházi helyszínen várják az érdeklődőket az LMP aktivistái.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talibán
2012. október 05. 22:42
Egyre jobban emlékeztetnek az SZDSZ-re. (Hányni mentem, bocs.)
HSL
2012. október 05. 19:57
elmehetnének vidékre is elbeszélgetni a kelleténél fehérebb diákokkal, tanulságos lenne
hátakkor
2012. október 05. 17:08
Utcán, fiatalokat megszólítani, hmm..
Obulus
2012. október 05. 16:00
Nagyon helyes, csak a 25 helyszin kevés. Mégha egyetem közelében, akkor is. Ezreknek kellene a falvakat, kisvárosokat járni, megcélozva a falusi értelmiséget, elmagyarázni, hogy ki lehet lépni ebből a zsákutcás politizálásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!