Új tulajdonos a Balkán legrégebbi lapjának élén

2012. július 18. 07:53

Egy moszkvai székhelyű vállalkozás vásárolta meg a német WAZ lapkiadó konszernnek a Balkán legrégebbi napilapjában, a belgrádi Politikában meglévő 50 százalékos részesedését – jelentette kedd este a Vajdaság Ma szerbiai magyar nyelvű hírportál.

2012. július 18. 07:53

Egy moszkvai székhelyű vállalkozás vásárolta meg a német WAZ lapkiadó konszernnek a Balkán legrégebbi napilapjában, a belgrádi Politikában meglévő 50 százalékos részesedését – jelentette kedd este a Vajdaság Ma szerbiai magyar nyelvű hírportál. Az új tulajdonos a moszkvai székhelyű East Media Group, amelyről szinte semmit sem lehet tudni.

A legerősebb szerbiai párt, a Szerb Haladó Párt (SNS) közleményben tudatta, hogy „botrányosnak és szégyenteljesnek tartja, hogy a legrégibb szerbiai sajtóház, a Politika egyik napról a másikra, bárki tudta és a leghalványabb átláthatóság nélkül tulajdonost cserélt”. Az SNS szerint a Politika tulajdonváltása mögött a májusi parlamenti választások nyomán ellenzékbe kerülő Demokrata Párt azon próbálkozása áll, hogy „elfojtsa a sajtószabadságot”. A DS visszautasította e vádat.

A WAZ 2010 közepén közölte, hogy fokozatosan kivonul a szerbiai médiapiacról, mert elégedetlen az üzleti feltételekkel. Bodo Hombach, a német WAZ birodalom igazgatója akkoriban erről „bizalmas levélben” tájékoztatta Boris Tadic szerb elnököt – emlékeztetett a Vajdaság Ma szerbiai magyar hírportál.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!