A médiatanács lemondását követeli az MSZP

2012. július 09. 17:28

A médiatanács tagjainak lemondását követeli az MSZP a Klubrádió 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatának kizárása miatt. A szocialista politikusok az egyeztetést követően a „Fidesz sajtóosztály” feliratot ragasztották az NMHH bejáratára.

2012. július 09. 17:28

A médiatanács tagjainak lemondását követeli az MSZP a Klubrádió 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatának kizárása miatt – mondta hétfőn Lukács Zoltán, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus elképesztőnek nevezte, hogy azért zárták ki a Klubrádiót, mert a pályázat üres oldalai nem voltak aláírva. Mint fogalmazott: „penetráns, amit a médiahatóság ebben az ügyben csinált, csak azért, hogy az egyetlen megmaradt ellenzéki rádiót elhallgattathassa”.

Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője a székház előtt nyilatkozva elmondta: a bíróság – a Klubrádió indítványára – határozta meg a pályázat szigorú alaki szabályait. A Médiatanács ezen szabályokat alkalmazva zárta ki valamennyi pályázót.

Lukács Zoltán emlékeztetett arra, hogy az NMHH tagjai kinevezési okmányainak sincs aláírva a hátoldala. Hozzátette: ugyancsak hiányzik a hátoldali aláírás a hatóság elnökének, Szalai Annamáriának pályázatáról és összeférhetetlenségi nyilatkozatáról, akit így – álláspontja szerint – nem is lehetett volna kinevezni.

Lukács Zoltánt és több szocialista országgyűlési képviselőt az NMHH elnökének kabinetfőnöke és a hatóság jogászai tájékoztatták a pályázati elbírálás részleteiről. A szocialista politikusok az egyeztetést követően a „Fidesz sajtóosztály” feliratot ragasztották az NMHH bejáratára.

Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője hangsúlyozta: a Médiatanácsnak a bírósági ítéletben meghatározott szabályokat alkalmazva „valamennyi pályázót ki kellett zárnia a hasonló eljárásból, mert egyik pályázat sem felelt meg ezen kritériumoknak”. A hatóság szóvivője közölte: mindent megtettek az együttműködés érdekében és a képviselők valamennyi kérdésre választ fognak kapni.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:46
Klubrádió?Hát az meg mi szar?Vén ávós öreglányok nyivákolási helye.Én engedném működni,de csak akkor ha a drága jó Albán úr minden este Erzsi mamával játszott huncutkodásait olvasná fel. A MASZOP MEG HÚZZON EL A FRANCBA!!!
Kronikas
2012. július 15. 10:00
A rendszerváltás óta ez az első olyan médihatósági testület, amely egypárti...
Secnir
2012. július 10. 12:54
szerintem teljesen normális, hogy alá kell írni az üres papírokat meg le kell pecsételni is. az ember úgy szokott szerződést is írni, meg pályázatot, hogyha valami hiányzik róla, akkor a pályázatot kiíró vagy a másik szerződő fél bele tudja írni, persze. ideális esetben pedig a lapok élét is alá kell írni, mert oda is átcsúszhat a szöveg.
drieno
2012. július 10. 12:53
tegnap este az atv-n azon élcelődtek, hogy üres oldalt nem ír alá senki, mert bármi az aláírás fölé kerülhet a német gyakorlat sima kiadványokban is az, hogy az üres oldalra kiírják, hogy technikai okok miatt ez az oldal üres - és akkor nem lehet bármit odaírni... a dolog diszkrét bája egyébként az, hogy a klubrádió ezzel támadta be a győztes ajánlatot, hehe mesmeg, hogy őrájuk is érvényes, mindjárt mekkora marhaság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!