Járai: Matolcsy elhasználódott

2012. január 17. 10:10

Matolcsy eléggé elhasználódott a piacon, ő nagyszerű képet tud felrajzolni a pénzügypolitikát illetően, de a pénzügyi irányítást kellene megerősíteni – jelentette ki Járai Zsigmond kedden.

2012. január 17. 10:10

Nem azért távozott a Költségvetési Tanács éléről, mert tarthatatlanná vált a véleménye Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter számára – közölte Járai Zsigmond korábbi hírekre reagálva.

Az m1 Ma reggel című műsorában a  Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke elmondta, úgy véli, a magyar gazdaság helyzete lényegesen jobb annál, mint amit a hitelminősítők leírtak. Hozzátette: bekövetkezett egy gazdaságpolitikai fordulat, a megkezdődött változási folyamatokat pedig fel kellene gyorsítani, és Magyarország magától kijönne a gödörből. Mint mondta, ehhez intézményi és személyi változásokra lenne szükség. Arra a kérdésre, hogy Matolcsy Györggyel sikeresen végrehajtható-e a gazdaságpolitikai fordulat, Járai azt válaszolta: Matolcsy eléggé elhasználódott a piacon, ő nagyszerű képet tud felrajzolni a pénzügypolitikát illetően, de a pénzügyi irányítást kellene megerősíteni. Az elnök leszögezte: ő nem vállalná el a pénzügyminiszterséget.

Járai Zsigmond úgy látja feltétlenül szükséges a kiegyezés az IMF-fel és az Európai Unió-val, a befektetőkkel és a francia nagyvállalatokkal. Megjegyezte, békülékenyebb, simulékonyabb gazdaságpolitikára lenne szükség, és nem csak beszédre, hanem tettlegességre is.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2012. január 17. 12:27
Fideszesként is azt mondom, hogy Járai, vagy Varga jobb lenne. Persze csak akkor, ha Viktor hallgatna rájuk. Ezek a nehéz idők nem olyan elméleti szakembert igényelnek, mint Matolcsy.
Csigorin
2012. január 17. 11:08
hat ha valaki masfel eve csak a faszat veri, az ne csodalkozzon ha elhasznalodik a jobbkeze
már foglalt
2012. január 17. 11:06
"nagyszerű képet tud felrajzolni a pénzügypolitikát illetően, de a pénzügyi irányítást kellene megerősíteni." ennél szebben meg sem lehet fogalmazni,h matolcsy csak a viziókban tehetséges...:D
tarackos
2012. január 17. 10:46
Micsoda, a focista jobbkeze elhasználódott? Akkor mi van a többi testrésszel, selejt az egész?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!