Orbán: A reménytelenség a legfőbb ellenség

2011. október 19. 10:52

Legfőbb cél, hogy 2014-re Magyarország legyen a legversenyképesebb ország a régióban; ehhez egészségügyi kasszát is zárt rendszerré kell alakítani, és nem lehet engedni az egykulcsos adórendszerből sem - jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a biztosítási szektorra a válság után nagy jövő vár Magyarországon.

2011. október 19. 10:52

A biztosítási szektor meghatározó Európában és Magyarországon. Ennek a szektornak van jövője – mondta Orbán Viktor a Magyar Biztosítók Szövetségének konferenciáján. A kormányfő elismerte, hogy a biztosítók is nehéz helyzetben vannak, de ha a magyar gazdaság megerősödik, és talpon marad, akkor azoknak nagy szerep jut majd.

Orbán Viktor beszédében elmondta, az embereknek nem szabad elveszíteniük türelmüket és a hitüket, mert a válságnak egyszer vége lesz. Nem a válság, hanem a reménytelenség a legfőbb ellenség – mondta. „Lesz élet a válság után, de másfajta élet, világ lesz” – jelentette ki.

Orbán szerint szakítani kell a fogyasztás alapú hitelekkel. Hozzátette: azt a pénzt amit elköltünk, azt meg is kell keresni; Magyarországnak most azt a pénzt kell megkeresnie, amit az elmúlt 8-10 évben elköltött.

Magyarország több reményt tud adni az embereknek, mint más ország Európában - mondta, véleménye szerint ugyanis az ország kifelé jön a válságból. Szerinte a legfőbb cél, hogy 2014-re a legversenyképesebb ország legyen Magyarország a régióban. Ehhez Orbán Viktor szerint az egészségügyi kasszát is zárt rendszerré kell alakítani, és nem lehet engedni az egykulcsos adórendszerből sem.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2011. október 20. 09:27
Orbán: A reménytelenség a legfőbb ellenség Meg a dezertőrök!
itstrue
2011. október 19. 18:10
"A reménytelenség a legfőbb ellenség" Mára már te vagy a legfőbb ellenség meg a haverjaid: Kósa, Kövér, Lázár meg a többiek. Jobb is ha mentek, vissza se nézzetek.
tarackos
2011. október 19. 17:31
Nocsak, egy újabb ellenség. Már felsorolni sem tudom, elmúltnyócév, munkanélküliség, államadósság etc. most meg a reménytelenség. Ahogy a múltkor írtam, ha minden a legnagyobb ellenség akkor minden egyformán ellenség. Ami amúgy pont így van. Csak akkor differenciált megközelítés kellene nem pedig rámutatni vmire, ami éppen báncsa a szemünket. Na ez nagyon nem megy, az eredménye látszik. Meg kell akadályozni, hogy ezt a gazdpolt -és mást is- 2/3-os törvényekbe betonozzák!
már foglalt
2011. október 19. 17:02
múltkor még az államadósság volt a legfőbb ellenség. azt már leküzdöttük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!