Átadták az első újjáépített Ipoly-hidat

2011. október 11. 14:10

Kedden átadták a magyar-szlovák határterületen az első újjáépített Ipoly-hidat. Völner Pál államtitkár szerint a híd több, mint egy alkotás, a két ország kapcsolatának is kifejezője.

2011. október 11. 14:10

A Nógrád megyei Nógrádszakál-Ráróspuszta és a szlovákiai Rárós között, Magyarország és Szlovákia határterületén átadták az első újjáépített Ipoly-hidat. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár az ünnepségen kijelentette, ez a híd több, mint egy alkotás, a két ország kapcsolatának is kifejezője.

Az államtitkár felidézte, 2005 októberében állapodott meg a két ország kormánya az Ipolyon lerombolt hidak újjáépítéséről. Hozzátette: a további Ipoly-hidakról és a komáromi hídról tárgyalnak, az önkormányzatok pedig számtalan közúti összeköttetést létesítenek a következő években a határ menti együttműködési programban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. október 11. 18:37
Tudtommal hajdan az Ipolyon 40 híd volt. Az Esztergom-Párkány közti Mária Valéria híd a legutolsó Duna-híd volt, ami újjáépült. No ennyit a KGST-ről, ennyit a Varsói Szerződésről, de ennyit a qrva nagy rendszerváltásról is! Az egyik rendszer a látszólag egységes "proletár-internacionalizmusról" szólt. Nem kellett. Leváltották a népek. (Vagy Bush és Gorbacsov ?!) Mert kiderült (akár Jugoszláviában), hogy korbáccsal nem lehet egymás mellé verni más lelkületű népeket. De 20 év is kevés volt ahhoz, hogy az egy karámba terelt, ám alattomban mégis egymás ellen uszított népek rájöjjenek, hogy HÍD nélkül nehéz átkelni az egymást elválasztó folyón)
Corporate Soldier
2011. október 11. 15:32
Én legszívesebben belföldi hídként nézném meg. Mert ceterum censeo: a nemzeti önrendelkezés joga a határon túli magyarságnak is jár. Békés, népszavazásos határmódosítást!
nagykata
2011. október 11. 15:26
miért nem lehet kiirni, hogy első a II. világhaború óta? a tótok, csak úgy mint a szerb és román testvéreik nagyon tudatosan, rendszertől függetlenűl rendithetetlenűl kitartottak a magyar etnikumok beolvasztása mellett. ezek a hidak is csak erről szólnak. és nem minden eredmény nélkül. mi pedig - mint mindig - két fronton kell harcoljunk, látsd szdsz 20 éves ténykedését és 2004 dec. 5-ét. mi csatározunk, ők meg bábrút folytatnak ellenünk.
packó_
2011. október 11. 15:15
GYÖNYÖRŰ! Emberek, én két hete ágyalogoltam az akkor még lezárt hídon. Nemcsak a dolog nagyszerű, hanem az is, hogy XIX. századi valójában építették újra a hídat, egy gyönyörű Szent János szoborral. A híd csodálatos, GYÖNYÖRŰ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!