Orbán mellőzné a fiatalítókúrákat

2011. szeptember 26. 11:05

Egészségtelen módon felértékelődött az emberi élet egy rövid, 16-30 év közötti szakasza, az élet többi része pedig leértékelődött - mondta Orbán Viktor hétfőn az Idősügyi Tanács alakuló ülésén. A miniszterelnök szerint probléma, hogy a magyarok még mindig rövidebb ideig élnek, mint a nyugati országok lakosai.

2011. szeptember 26. 11:05

Át kell alakítani a magyar társadalom öregedéshez való viszonyát, ugyanis „a holnapot felélő fogyasztás világában” egészségtelen módon felértékelődött az emberi élet egy rövid, 16-30 év közötti szakasza - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az Idősügyi Tanács alakuló ülésén. Hozzátette: „minőségi időskori életre van szükségünk, nem pedig becsapós fiatalítókúrákra”.

A kormányfő arról is beszélt: azt a jelenséget, hogy a magyar emberek egyre tovább élnek, egyre hosszabb ideig kapnak nyugdíjat és vesznek igénybe egészségügyi ellátást, a kormány nem rossz, hanem jó hírnek tekinti. A baj az, hogy a magyarok még mindig rövidebb ideig élnek, mint a nyugati országok lakosai - egészítette ki. Orbán Viktor véleménye szerint Európa számára az időskor problémája abban áll, hogy túl kevés gyerek születik.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. szeptember 26. 18:22
Már megint azok a nyugdíjas szavazatok...
Gumimaci
2011. szeptember 26. 17:33
„És elmúlsz húsz, és elmúlsz negyven, és elmúlsz lassan, szépen és csendben.” Királyunk fiatal demokrarata korában nem gondolta, hogy egyszer ő is elmúlik 40, sőt 1-2 év oszt itt az 50. Annó azért a Fidesz is sokat tett, hogy "felértékelődött az emberi élet egy rövid, 16-30 év közötti szakasza". Kiváncsi lennék rá, hogy Őfelsége 20 év múlva milyen módszerrel nyomja le a feltörekvő fiatal 50 éves fideszeseket.
Petrov
2011. szeptember 26. 14:29
Aha értem, szóval a 16-30 közöttiek utaznak ingyen a buszokon, ők adták el magukat 19k-ért és ők zabálták fel az unokáik jövőjét akciós csirkefarhát formájában. Köszönjük Viktor hogy mutatod nekünk az utat!
tempi
2011. szeptember 26. 14:23
300 euró nyugdíjból nem lehet semmit kezdeni.Még szarni tudunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!