Mt.: maradnak a szabadságok

2011. szeptember 06. 16:29

Nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága az új Munka törvénykönyvében - dőlt el az új Mt.-ről szóló első háromoldalú egyeztetésen.

2011. szeptember 06. 16:29

A korábbi tervek ellenére nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága az új Munka törvénykönyvében (Mt.) - dőlt el a keddi tárgyaláson, mely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége között zajlott. A szakszervezeti vezetők ismertetése szerint a felek egyetértettek abban is, hogy az Mt. módosítása nem eredményezheti a munkavállalók keresetének csökkenését.

Az egyeztetést követő közös sajtótájékoztatón a résztvevők mindegyike kiemelte: ez volt az első, az új Mt.-ről szóló háromoldalú egyeztetés.

Elfogadták azt a munkavállalói igényt is, hogy garanciális szabályokat kell beépíteni a jogszabályba, és hogy a versenyképesség javítása miatt a munkavállalók nem válhatnak kiszolgáltatottá. Megállapodtak továbbá, hogy az új Mt. továbbra is csak a munkaviszonyban foglalkoztatottakra vonatkozó szabályokat fekteti le, valamint abban, hogy az új kódexben szabályozzák a munkaerő-kölcsönzést. A keddi megállapodás szerint az eredeti minisztériumi tervezetből kikerül a munkavállaló korlátlan kártérítési felelőssége, illetve a munkaviszony rendes felmondással való megszüntetésekor a munkáltatónak kell felsorolnia az elbocsátás valós okát.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petrov
2011. szeptember 06. 20:49
ha a műszakpótlékot elveszik akkor vér fog folyni ... nem viccelek ...
tmonk
2011. szeptember 06. 17:14
Változik majd egyáltalán valami?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!