Pokorni megfontoltságra inti Hoffmannt

2011. augusztus 30. 12:11

Az egykori fideszes oktatási miniszter szerint átgondolt közoktatási törvényre van szükség, nem gyors jogszabályalkotásra. Pokorni szerint az oktatás már az óvodától kezdve alulfinanszírozott.

2011. augusztus 30. 12:11

Jó, megfontolt és jól átgondolt közoktatási törvényre van szükség, nem gyors jogszabályalkotásra - jelentette ki tanévnyitó beszédében Pokorni Zoltán Rákosmentén. A politikus szerint is szükség van az oktatásban változásokra.

Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke szerint az egyik legsúlyosabb probléma, hogy Magyarországon a legszelektívebb az iskolarendszer, ami az otthonról hozott különbségeket nem képes kiegyenlíteni. Beszélt arról is, hogy az oktatás már az óvodától kezdve alulfinanszírozott, szükség lenne a források növelésére. Hozzátette ugyanakkor, hogy az eredményességben nem csak ez a meghatározó tényező.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. augusztus 30. 18:49
Nem értem Pokorni folyamatosan zengő második szólamát, vagy kánonját....Nem vonom kétségbe, hogy akár igaza is lehet, de ezt előbb kellene eldönteni. Egyáltalán nem érzem a beszólások jogalapját. Vajon minden pártvezetőt megillet a partvonalon kívülről való bekiabálás joga? Gondolom ez lehet az a bizonyos "politika" amit mi átlagemberek soha nem értettünk.
dadóka
2011. augusztus 30. 17:23
Egyre nagyobb aggodalommal figyelem az új "köznevelési törvény" körüli bonyodalmakat. Eltelt egy tanév és most is vitáznak a kormánypártok képviselői. Vannak, akik nem kapták meg az érettségi elnöki díjukat. Vannak, akik nem kapták meg az előző tanév végi fizetésüket. Ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg a szakképzésről. Hol kapnak munkát a 3 éves képzés bevezetése után a közismereti tantárgyakat oktatók? Egyre jobban elbizonytalanodnak és állásukat féltve dolgoznak a pedagógusok. Amennyiben központi akarattal csökkentik az érettségit adó képzésben résztvevők számát, el kell küldeni tanárokat, akik nem tudnak átképzéssel sem munkát találni. Jó lenne már meghozni a szükséges döntéseket és megfizetni a tanárokat. Lassan már a humán tantárgyak esetében sem jelentkeznek a meghirdetett gimnáziumi állásokra. Az elnőiesedett oktatás további gondokat jelent, ezt nem észleli senki 20 éve! 4 órás alkalmazással készítsen órarendet, aki ezt ösztönzi. Nem sorolom a gondokat, de jó lenne, ha a gyakorlati életből is dolgozna a döntéshozó! Üdvözlettel egy rövidesen nyugdíjba vonuló férfi tanár.
drieno
2011. augusztus 30. 15:48
vazze, eltelt másfél év, különösebb oktatási reform nélkül, ötletelés van, de még semmi sem biztos ez azért nem egy gyorsulási verseny tempója, akárhonnan nézem még a startvonalon sincs senki....
bigyomail
2011. augusztus 30. 13:35
Az tény, hogy a közoktatás alul van finanszírozva. Ez vitathatatlan. Azonban a több pénz nem fog ezen segíteni. Mai hír a rádióban, hogy - többségében fideszes - önkormányzatok még a tavalyi pénzt sem adták oda a tankönyvekért a kiadóknak, holott azt az állam átutalta, csak "másra költötték". Ha többet kapnának, hát többet sinkófálnának el. A megoldás az lenne, ha az egész oktatást az alapfokú intézményeken túl privatizálnánk. Hatékonyabb, olcsóbb és nem utolsó sorban sokkal jobb minőségű oktatást kapnánk, ráadásul biztosan olyan szakokon, amire és amennyire tényleg szükség van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!