Utalás négy óra alatt - az eddiginél olcsóbban

2011. április 26. 11:12

Egy jogszabály előírása alapján négy órán belül teljesülnek jövő júliustól a belföldi banki átutalások. Bár az új rendszer milliárdos beruházást igényel, a szolgáltatások a bankok várakozásai szerint ezzel együtt is olcsóbbak lehetnek.

2011. április 26. 11:12

A régióban utolsóként vezeti be Magyarország az Inter-Giro2 rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az elektronikusan kezdeményezett banki átutalások adott napon célba érjenek. Az intézkedés nyomán jövő júliustól naponta ötször, valamint egyszer az éjszaka folyamán is teljesítik majd a bankközi megbízásokat. További fontos változás lesz, hogy 96 karakterről 140-re nő a közlemény maximális mérete, így az új utalás a megbízóra vonatkozó tényleges adatokat is tartalmazhatja - írja a Népszabadság.

Bár az új rendszer milliárdos beruházást igényel, az várhatóan hamar megtérül majd, és ennek hasznát az ügyfelek élvezhetik a szolgáltatások árainak mérséklődésével. A magyarországi Volksbank arra számít, hogy a papíralapú utalások helyét átveszik az elektronikusak, és idővel a teljes fizetési forgalom átterelődik a napon belüli elszámolási rendszerbe.

A vonatkozó jogszabály egyetlen szervezetet ment fel a változás alól, a Magyar Államkincstárat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!