Halasztanák a dohánytilalmat

2011. március 09. 09:01

A Világgazdaság információi alapján van esély arra, hogy a zárt közösségi helyiségek dohányzási tilalmát fél évvel elhalasszák. A tilalom így 2012. januárjában emelkedhet jogerőre.

2011. március 09. 09:01

A kormány nem júliusban, hanem csak 2012 elejétől tiltaná meg a dohányzást a vendéglátóhelyeken és egyéb közös használatú zárt helyiségekben - tudta meg a Világgazdaság. A nemdohányzók védelméről szóló törvényhez eddig egy tucat módosító indítvány érkezett - ezek részben fideszes, vagy KDNP-s módosítások.

A lap információi alapján a módosítók közül a tilalmat fél évvel elhalasztó, illetve a dohányzás veszélyeire figyelmeztető újfajta jelölést bevezető indítványoknak van esélyük a támogatásra.

Harrach Péter KDNP-s képviselő felhívta a figyelmet: lehetővé kell tenni, hogy aki szeretne, az másokat nem zavarva szívhasson el egy szál cigarettát a vendéglátóhelyeken. Érvelése alapján a dohányzás ugyan káros, ám a problémára adott fanatikus válaszok még nagyobb társadalmi károkat okozhatnak.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!