Itt az első magyar seriff

2010. január 04. 20:23

Munkába állt Magyarország első seriffje hétfőn a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.

2010. január 04. 20:23
Feladata mától az, hogy összefogja a település- és polgárőrök munkáját, valamint kapcsolatot tartson a rendőrséggel - elsősorban azért, hogy megelőzzék a bűncselekményeket. Polgáron nem kiemelkedően rossz a közbiztonság, tavaly októberben mégis úgy döntött a képviselő-testület, hogy szükség van seriffre.

Egy 67 éves férfit, Ferenci Istvánt bízták meg a munkával, ő korábban húsz évig rendőrként dolgozott. Mindenki ismeri és tiszteli Polgáron, ezért esett rá a választás. A seriff tiszteletdíjat kap majd, ennek összege havonta százezer forint.

A seriffnek ugyanolyan jogköre van, mint bármely más állampolgárnak. Fegyvert nem viselhet. Már az első napon rajtakapott a helyi településőrökkel együtt egy fatolvajt, akit visszatartottak a rendőrség kiérkezéséig. Ezentúl minden nap járja majd a települést a seriff, hogy őrizze a rendet, a helyiek pedig bármikor fordulhatnak panaszaikkal hozzá.

Munkába állt Magyarország első seriffje (Hírszerző)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2010. január 05. 18:08
denever! Jaj de naív vagy! Neked nem jár! Mióta vagy te egy brancsban a Tóthjózsielftárssal?
sky.net
2010. január 05. 09:41
réndzsör pista kerékpárját ugratja rend lösz itten, meee a sheriff aszondja
honphibu
2010. január 05. 07:33
Chuck Norrisról magyarított Ferenci Istvánra, ez miért nem szerepel a hírekben?
cutcopy
2010. január 05. 04:14
"Már az első napon rajtakapott a helyi településőrökkel együtt egy fatolvajt" Mert az a szerencsétlen fatolvaj nem tudta hogy mától jobban kéne vigyáznia mert seriff van.. Amúgy Hofi szavaival - a problémát megoldottuk: átneveztük - körzeti megbízottként évtizedekig biztos sikertelen volt emberünk..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!