Összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet

2009. november 16. 16:33

Bírálják a jobbikosokat a Sajóbábonyban történtek miatt.

2009. november 16. 16:33
Horváth Aladár, Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint a jobbikosok tudatosan szítják a feszültséget és egyértelműen provokatív szándékkal jöttek Sajóbábonyba. Az elnök úgy fogalmazott: riadalmat keltett az emberekben a jobbikos fórum azáltal, hogy számos idegen, ráadásul magát gárdistának valló lepte el a települést. Hozzátette: az egyenruhájuk önmagában is - a bírósági ítélet szerint is - félelmet kelt az emberekben.
 
A polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter soron kívül összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését a Sajóbábonyban történtek kapcsán - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő. Közleménye szerint jogos aggodalmat kelt az, ami történt. Nem lehet napirendre térni afelett, hogy egy betiltott szervezet, a Magyar Gárda tagjai egy kiélezett helyzetben gyakorlatilag provokálják a kisebbségi lakosságot, amelyet "csendőrséggel" fenyegetnek. - írja a szóvivő.Hozzátette: a kisebbségi szervezetek sem vehetik saját kezükbe "válaszadásukat", vélelmezett fenyegetésükre nem válaszolhatnak "ellen-erőszakkal". 
 
Az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezete szerint a Jobbik hétvégén konfliktust provokált Sajóbábonyban a helyi roma közösség és a saját hívei között és ha ez a Jobbik-rendezvény kampánnyitó volt, akkor "Magyarország szabad, demokrata állampolgárai nem kérnek" a párt kampányából. A sunyi erődemonstráció és az erőszakkal való fenyegetés nem tartozik a demokratikus politikai eszköztárba - írja a hétvégi sajóbábonyi Jobbik-rendezvény kapcsán az SZDSZ Új Generáció elnöke, Szabadai Viktor. (MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2009. november 18. 10:11
Engem a gárda vonulásai leginkább az Ulsteri protestánsok vonulásaira emlékeztetnek Északír tartományban a "keresztény negyedben". Szerintem itt is a felek közötti béketárgyalások sokat segítenének. A PC beszéd inkább gerjeszti a feszültségeket mint oldja. Mikor veszik észre? Vagy tudják és rájátszanak? ????
Nemhivo
2009. november 16. 18:56
Az örjöngő cigók viselkedésére nem mentség, hogy a gárdisták korábban (a "rosszabbik" hathatós támogatásával!) már többször "tesztelték" a rendőröket. Az engedély nélküli randalírozásokat keményen szét kell verni, bőrszínre való tekintet nélkül, az intézkedő rendőröket pedig meg kell védeni. S.bábonyban a cigók a "hunyók", ez egyértelmű...de a gárda pofátlanságára meg jellemző, hogy a "rend helyreállítására" TÖRVÉNYES felhatalmazást akartak a rendőröktől kérni.
vizipipa
2009. november 16. 18:40
Szabadai most hány ember nevében beszélt, kettő vagy három?
csi
2009. november 16. 18:20
Khm, már egész jól megy, regisztrálhatok a kapcsolat.hu-ra. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!