Mi történt Sajóbábonyban?

2009. november 17. 08:26

Sajóbábonyt megbénította a kölcsönös bizalmatlanság.

2009. november 17. 08:26
Egyértelmű volt, hogy a háromezres lélekszámú, 800 fős cigány lakossággal rendelkező Sajóbábonyt megbénította a kölcsönös bizalmatlanság. Bencs Gábor, a sajóbábonyi Jobbik elnöke lakossági fórumnak nevezett tagtoborzót tartott a város iskolájában.

A gyűlésre a romákon kívül szinte mindenki meghívtak a városból. A romák, mivel lakossági fórumról volt szó, elmentek az iskolához, aminek udvarán azonban idegen gárdisták tömegével találták szembe magukat. Néhány cigány be akart menni, de nem engedték. A gárdisták és a cigányok közt heves szópárbaj alakult ki, Müllerné pedig a gárdisták oldalán lépett fel. A mind jobban eldurvuló helyzetnek a rendőrség vetett véget, és az utcán sorfalat alkotva szétválasztotta a feleket. Egy nő, aki régről ismerte a boltban dolgozó Müllernét, felkereste őt, hangosan szidalmazta őt, és végül lekevert neki egy pofont.

Bencs Gábort közben megfenyegették. A Jobbik helyi vezetője vasárnapra több száz szimpatizánst hozott a városba. Egy autó elindult a cigánysor felé, de amikor az összegyűlt és felajzott romákat meglátták, a visszafordulás mellett döntött. Meg akartak fordulni, elsodortak egy cigányfiút, de menekülni már nehezen tudtak, mert a romák bezúzták a kocsi ablakait.

A rendőrség közben lezárta az utakat, megszállta a várost, és az elválasztott felek lassan lehiggadtak. A gárdisták és szimpatizánsok vasárnap éjjel hazamentek, a cigányok az utcáikban rakott őrtüzekhez vonultak vissza, a polgármester pedig a tárgyalóba hívott néhány érintettet, hogy olyan határozatokat hozzanak: amennyiben a romák nem fenyegetik többet a lakosságot, a gárda nem jön többet Sajóbábonyba.

Romák kontra magyarok (Politikai svédcsavar)

Hogyan lett majdnem háború Sajóbábonyban? (Index)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. november 17. 12:37
Friss hírek!!! "Tudósítónk szerint ezután egy cigány asszonnyal beszélt a Jobbik elnöke. Az asszony felháborodottan esett neki a szocialista képviselőnőnek, mondván: azzal riogatja őket, hogy "jön a gárda, és megöli őket". Vona munkát ígért az asszonynak. "Egyem meg a drága szívét" - reagált a felajánlásra a nő." http://www.hirszerzo.hu/cikk.vona_orban-bajnai_paktum_jott_letre_a_jobbik_lejaratasara.130591.html Menten beszarok! És még csodálkozunk azon, hogy pl. a szlovákok röhögnek rajtunk!
ergé
2009. november 17. 10:01
egyetértek, valszeg írok is majd róla.
andrasvag
2009. november 17. 09:59
az idézett index cikk, egy előítéletes publicisztika, mely tényfeltáró cikk köntösébe van becsomagolva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!