Kósa: "A Monty Python Magyarországra akar jönni forgatni"

2009. október 10. 15:29

Hat-hétezer ember gyűlt össze szombat délelőtt a Kossuth téren, hogy tiltakozzon a benyújtott 2010-es költségvetés ellen. A demonstrációt Halász Gábor, Kiskutas polgármestere konferálta. Az MSZP szerint közpénzből utaztatták Budapestre a résztvevőket.

2009. október 10. 15:29
Kósa Lajos, a tüntetés kezdeményezője felszólalásában Bajnai Gordont elemezte, és arra jutott, a miniszterelnök nem válságkezelő, hanem inkább egy felszámoló. A kormányfő a magyar emberek bizalmát nem is akarja elnyerni, kizárólag a befektetőknek akar megfelelni. "A Monty Phyton Magyarországra akar jönni forgatni" - érzékeltette a helyzetet Kósa beszéde elején. "Balázs átverései már nem ütik meg az ingerküszöböt, Magyarország Abszurdisztánná vált" - utalt arra, hogy a kormány szerinte érthetetlen dolgokat művel az országgal: szétlopják, felszámolják, lepusztítják. Debrecen polgármestere ezután a törvényes kereteken belül megvalósuló ellenállásra szólította fel az önkormányzatokat, majd ismertette azt a 12 pontot, melyben kimondta, hogy minden településnek joga van iskolájához, kultúrájához, templomához, vagyonához és legalább egy rendőrhöz.

Bernáth László, Tetétlen polgármestere arra kérte a kormányzatot, hogy vonja vissza a költségvetési törvény tervezetét, és helyette olyat terjesszen elő, ami az emberek érdekeit képviseli. A jelnyelven felszólaló Kósa Ádám európai parlamenti néppárti képviselő a fogyatékkal élőket érintő megszorításokról  szólt, és úgy fogalmazott: Európában példátlan az a helyzet, hogy ezt a társadalmi csoportot a legsúlyosabb elvonás sújtja. A rendezvényen minden felszólalást jeltolmács fordított.

Az MSZP szerint a Fidesz közpénzből fizette a résztvevők utazási kötségeit. Az esemény után kiadott közleményükben pedig hiteltelennek nevezték a megmozdulást, mivel a kormány már megállapodott az egészségügyi ágazattal, a fogyatékosok szervezeteivel, az egyházakkal a jövő évi költségvetési támogatásukról, illetve a gyermekétkeztetés finanszírozásáról is megoldódni látszik. Az SZDSZ szerint a megmozdulás ugyan jogos volt, de magát az eszközt szánalmasnak tartják.

Kósa Lajos: Magyarország Abszurdisztán (Index)



Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 11. 08:50
Te meg luccy ne hablatyolj itt mindenféle szövegértelmezéseket - mikor azt sem tudod mi az! -, mert ez magas neked, mint a negyven millióért épített - negyven centis kilátó a papucsállatkának. Aki a tenyeréből eteti a medvét, és tanítja hülyeségeket brummogni, ne okoskodjon, mert megfájdul a nyakon hordott, üresen kongó víztornya.
sunázó
2009. október 11. 08:40
Helló panda, kiengedtek a Zoo-ból? Már rég hiányoltuk a buta brummogásodat. Kell ide egy komcsi őskövület is, hogy legyen kin szánakozni. Veled ellentétben én nem vagyok és nem is leszek párttag, míg te masszívan énekled párttársaiddal az Internacionálét minden MSzP taggyűlés végén. Tudom nehéz felfogni barika, hogy párttagság nélkül is gondolhatja másképp valaki, járhat nyitott szemmel e szétlopott országban. Sokan vagyunk így, és egyre többen leszünk te marinált ökör. Példa erre a Jobbik választási sikere. Mert nincs 420 ezer párttag macskajancsi, viszont van, és még több lesz az elégedetlenkedőkből, akiknek tele van a tökük az ilyen szemét tolvajokból, mint te is, akik nyolcadik éve folyamatosan lopnak. Lefordítva: hiába dolgozik valaki, ti mindent eltapsoltok. És ha mi erre nem tapsolunk, akkor antiszemiták, fasiszták, Jobbikosok, stb. vagyunk. Ha minden elégedetlenkedő Jobbik-tag lenne, mi lennénk az EU legnagyobb pártja köcsög. Brumm-brumm!
medve
2009. október 10. 21:10
Azért Luccy, mert a Jobbik pártszékházban feladatul kapta, hogy szétverje a fórumot. Ott nagyon ki vannak bukva a Jobbikot rühellő jobboldali fórumokra. A legjibb, ha nem reagálsz rá.
luccy
2009. október 10. 20:27
Csak mert úgy tűnik a szövegértelmezéseddel komoly bajok vannak :P Ha nem tűnt volna fel a kérdésem pontosan az SZDSZ-nek irányult, hogy a melegfelvonulás kapcsán miért nem mondták azt, hogy szánalmas a felvonulás? De hát feliffey neked túl magas volt megérteni ezt a mondatot :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!