A Jobbikkal foglalkozik a Los Angeles Times

2009. október 11. 18:41

A liberális amerikai napilap a szélsőjobb magyarországi térnyeréséről közölt riportot.

2009. október 11. 18:41
Vona Gábort karizmatikus fiatal nacionalistaként, pártját Magyarország legújabb, leggyorsabban növekvő és legellentmondásosabb pártjaként jellemzi az újság, amely szerint a Jobbik népszerűsége gyorsan erősödik a legkülönbözőbb konzervatív magyarok körében, különösen a fiatalok között és vidéken. Elemzők szerint a párt népszerűsége a roma kisebbséggel szembeni gyűlöletből táplálkozik és abból, hogy vezetői folyamatosan "cigány bűnözést" emlegetnek.

A Los Angeles Times szerint a Magyar Gárda és a hatóságok közötti összeütközések csak erősíteni látszanak a náci jelképeket használó, radikális nacionalista párt népszerűségét a csalódott néptömegek körében. A lap a Komáromból keltezett riportban elemzőkre hivatkozva arról írt, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda térnyerésével párhuzamosan egy sor kegyetlen támadás történt romák, közöttük gyerekek ellen. Szerint ez nem véletlen, hozzátéve, a Jobbik ellen az a vád, hogy finoman kódolt antiszemitizmust terjeszt és nyíltan Magyarország náci múltjához kötődik.

Az újság elemzők alapján azt írta, hogy a Jobbik népszerűsége egy sor tényező következménye. Ezek közé tartoznak a növekvő gazdasági gondok, a bal- és jobboldalon is tapasztalható ellenszenv a politikai elittel szemben, valamint az az elterjedt nézet, hogy a kormány nem volt képes hatékonyan kezelni a bűnözést és az etnikai feszültségeket.

A Jobbikról ír a Los Angeles Times (FN,MTI)


Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. október 12. 16:26
Kanadába miért nem engedik be a cigányokat? Erről cikkezzen a LAT.
tevevanegypupu
2009. október 11. 23:06
De vajon kinek jon olyan otlete, hogy ir mondjuk egy cikket a Jobbikrol es gondolja, hogy na ezt a Los Angeles Times-nak elkuldom? Ki a fenet erdekel Los Angelesben egy kis magyar part meg ha szelsojobboldali is? Amerikaban, annyi furcsasag, morbid, szelsoseges dolog van, hat nem sokkal erdekesebbek azok?
freehckr
2009. október 11. 20:29
"a náci jelképeket használó" Ja, meg az anyjuk p*csáját... http://www.zmne.hu/multimedia/fotok/tisztavatas08/DSC_6243.jpg http://www.hm.gov.hu/files/9/10505/tisztavatas_9n.jpg http://www.rtf.hu/Fenykepek_KESZ/fenykepek/tisztavatas/slides/IMG_0074.JPG http://static.nol.hu/media/picture/22/36/10/000103622-4143-330.jpg ...és akkor csodálkoznak, ha a cionista szennylapok mocskos hazugságai miatt is olyan negatív hazánkban a zsidók megítélése mint a bűnöző életmódot folytató cigányoké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!