Vadászat voksokra

2016. november 19. 11:28

A munkáltatókat a bérminimumok erőteljes, a termelékenységet messze felülmúló növelésére kívánják rábírni. Ezt úgy hívják: tűzoltás Fidesz-módra.

2016. november 19. 11:28
Bonta Miklós
Népszava

„Mára alapvetően megváltozott a helyzet. A Fidesz felismerte, a rezsicsökkentéssel ugyan még lehet egy kört futni, de a 2018-as választási győzelemhez ennél nagyobb léptékű, jól kommunikálható intézkedésekkel kell előrukkolni, ugyanis olyan nyilvánvaló hazugságokkal, hogy »jobban élünk, mint hat éve« vagy »Magyarország jobban teljesít«, legfeljebb morgást, elkeseredést vagy keserű kacajt lehet kiváltani. (A Brüsszel elleni, felkorbácsolt indulatok még a kvótanépszavazás eredményessé tételéhez sem voltak elegendőek.)

»Ha az emberek nem érzékelik a növekedés hatását az életkörülményeik javulásában, akkor ugyanúgy járunk majd, mint 2002-ben, amikor a gazdaság jól állt, a kormány jól teljesített, de ezt politikailag azzal az egyszerű mondattal le lehetett nullázni, hogy több pénzt az embereknek« – ez a bizonyos elemeiben helytálló helyzetértékelés Varga Mihálytól származik. Azt azonban jegyezzük meg, hogy 2016-ban a gazdaság nem áll jól, a kormány teljesítményéről sem lehet elismeréssel szólni. Viszont a gazdasági miniszter dicsőségére válik, hogy a 2017-es büdzsé elkészültekor úgy nyilatkozott: a költségvetés készítésekor figyelembe vették, hogy választási időszak jön.

Ennek egyenes folyománya, hogy a munkáltatókat a bérminimumok erőteljes, a termelékenységet messze felülmúló növelésére kívánják rábírni. Cserébe adócsökkentést kapnának, igaz hogy csak az a szűk szegmens, amelynek tevékenysége amúgy is profitábilis. A munkaadói járulék mérséklését pedig a piac kényszeríti ki. Ezt úgy hívják: tűzoltás Fidesz-módra.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vologya
2016. november 19. 23:39
Még egy pár Balatont eladtok az araboknak Rogán közvetítésével abból még több minimálbért lehet fizetni 2018 tavaszáig. Hazaáruló tolvajok.
luisbathhelena
2016. november 19. 22:51
"Azt azonban jegyezzük meg, hogy 2016-ban a gazdaság nem áll jól, " A fél kezeteket levágnátok bármelyik gazdasági mutatóért hülyék. Röhejes hogy a szakszervezetek lapja kampányol a béremelés ellen- amit amúgy az év másik 364 napján nagy pofával követelnek.
Lolka-Bolka
2016. november 19. 18:33
a kurva mocskos kommunista anyadat te gecy NACI
Mutimi
2016. november 19. 18:14
"A munkáltatókat a bérminimumok erőteljes, a termelékenységet messze felülmúló növelésére kívánják rábírni." Ez csúsztatás. A termelékenységünkhöz képest feleannyit sem keresünk, mint az európai átlag. Ideje utolérni magunkat. Zárójel: amikor jobban nő a termelékenység a béreknél, ugyanezek az okosok miért nem sírnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!