Továbbra is össze-vissza mérik Magyar Péterék támogatottságát a baloldali intézetek

2024. május 03. 12:06

Most a Republikon adott ki felmérést.

2024. május 03. 12:06

Fotó: GettyImages

Nehéz eligazodni a baloldali kutatóintézetek Magya Péter pártjára vonatkozó kutatásain.

Április végén a Medián azt mérte, hogy a teljes szavazókorú népesség 16, a választani tudó biztos szavazók pedig a 24 százaléka szavazna az európai parlamenti választáson a Tisza Pártra , így egyértelműen ők a legerősebb ellenzéki alakulat. Sőt, pár nap múltán, 

szokatlan módon még módosították is a felmérési eredményeket, már 25 százalékra mérve Magyar pártját.

A Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet szintén a múlt hónap végén hozta ki legerősebb ellenzéki pártként Magyaréket, a teljes népességen belül 13 százalékos, míg a biztos szavazó pártválasztók között mért 26 százalékkal.

Most a Republikon adott ki felmérést, amely ugyanakkor – legalábbis a pártválasztók körében –  teljesen mást mutat mint az előzőek, náluk ugyanis ebben a kategóriában 18 százalékon áll a Tisza Párt.

Sőt, mint írják, Magyar jelenleg a DK-MSZP-Párbeszéd összefogást nem szorongatja, növekedési potenciálja nagyobb, mint a hárompárti szövetségnek, így nem kizárt, hogy június 9-ig felzárkózzon, és ringbe szálljon a második „helyért” a Fidesz-KDNP mögött.

Már korábban is írtunk arról, hogy 

össze-vissza mérnek a baloldali intézetek. 

Ahogy a cikkben is rámutattunk, az Iránytű Intézet fent említett kutatását már az azt megelőző héten idézte Magyar Péter, vagyis  idő előtt megoszthatták vele az adatokat. Ráadásul a baloldalon két egymásnak ellentmondó felmérés is napvilágot látott: míg az Iránytű 26, addig a Závecz Research 14 százalékra mérte Magyar politikai formációját. 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2024. május 03. 19:16
Ezek azok a felmérések amelyeket arra használnak, hogy a megfelelő helyre irányítsák a szavazókat.
Tommaso
2024. május 03. 18:57
Azért költ milliárdokat a Fdesz a Magyar Péter lejáratására, mert nagyon megkedvelte a baloldali és liberális pártokat, és Orbánék nem szeretnék, ha csökkenne ezek támogatottsága.
luxusbatar
2024. május 03. 14:41
Minél többet hallom beszélni Péter apostolt, annál inkább nem értem, hogy mit kajál rajta a nép.
annakiss30
2024. május 03. 14:00
Hol és kik között zajlanak ezek a felmérések?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!