A baloldal állapota a migránskérdés tükrében

2015. augusztus 28. 12:02

Hogy a baloldalon egyedül és éppen Gyurcsány Ferenc hangsúlyozza a határok megvédését, az a magyar baloldal súlyos kórtüneteit igazolja – és ez még mindig nem a gödör alja.

2015. augusztus 28. 12:02
Szabó Dávid József
Mozgástér

Az viszont, hogy a baloldalon éppen Gyurcsány Ferenc az, aki legalább elemi szinten képes politikusként gondolkodni és viselkedni ma, pontosan leírja, miért győzelem- és kormányképtelen a baloldali-liberális ellenzék. Menekültügyben a baloldal a teljes tagadástól 3 hónap alatt jutott el a migrációs probléma nagyságrendjének elismeréséig. És ez sem saját erőfeszítéseiknek köszönhető, hanem annak, hogy a számukra iránymutató, meghatározó európai véleményvezérek maguk is áthangolták a fő üzeneteiket, melyeket most a magyar bal igyekszik jókora késéssel leképezni. Ma még mindenki a szeretetvonaton ül, és ha a felfogási-kommunikációs tempó ilyen marad a baloldalon, akkor még Karácsonykor is az lesz a téma, hogy az Orbán-kormány kerítése szerintük antidemokratikus, a plakátkampány pedig erkölcstelen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2015. augusztus 29. 03:52
Az alapállás a gyűlölet.Logikus következmény a csőlátás.Zorbán.
Rockpapa
2015. augusztus 28. 17:17
Tünjön el ez a "baloldal"csak foglalja a helyét az igazinak.Egyetlen programjuk van csak,állandóan védelmezni a kisebbségeket a többséggel szemben.
madarasi.abel
2015. augusztus 28. 13:41
inkább a másik szemlézett cikket olvassátok, az nem ilyen sekélyes, zsigerre ható, mint ez az izé (szinte cikket írtam). http://mandiner.hu/cikk/20150828_balazs_zoltan_tanacstalansag_ketsegbeeses_migracio_es_mi_ii
catalina9
2015. augusztus 28. 13:13
Ma még mindenki a szeretetvonaton ül, .." Na neeee... szeretetvonat...ez szavazatvonat. Gyurcsány is csak azért váltott, mert a többi ballibánál hamarabb rájött, hogy szavazatokat veszít, ha kitart a ballib pcgagyi mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!