Rárontás, lopás, alkotmányos puccs

2011. december 15. 20:21

A nemzeti kormány másfél éve, folyamatosan ront rá a nemzetre.

2011. december 15. 20:21
Seres László
Seres László
Kapitalizmus

„A nemzeti kormány másfél éve, folyamatosan ront rá a nemzetre. Nehéz - ebben az egy kérdésben - nem egyetérteni Krugman-nel, aki a NYT-ban arról ír, hogy bár a Jobbik egy »rémálom«, azért a Fidesz jelenti a »közvetlen veszélyt«, ugyanis »a demokrácia papírvékony látszata mögött tekintélyelvű rendszer épül ki újra Magyarországon, Európa szívében, ami szélesebb körben is elterjedhet, ha folytatódik a jelenlegi gazdasági válság.« Ám a látszat, bár papírvékony, csal: ez a Nemzeti Együttblabla Blabla már nem is nagyon néz ki demokráciának.(...)

A pártpolitikailag kiegészített  Alkotmánybíróság maga is segített kinyírni önmagát: gyávasága, elnökének opportunizmusa legalábbis szépen előmozdította azt a lehetetlen állapotot, hogy egyszerűen kidobták az ablakon a privát nyugdíjak lenyúlásának ügyét. A média megfélemlített és közönyös. És akkor itt van még ugye utolsó független intézményünk, a jegybank, amelyet azért olvasztanak egybe a pénzügyi felügyelettel, hogy egy újabb kontrollinstanciát iktassanak ki a nemzeti együttműködés rendszeréből.”

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2011. december 16. 10:23
"Megálljt parancsol Magyarországnak az uniós biztos - 09:29 Az unió igazságügyi biztosa szerint a magyar alkotmányreform nem kompatibilis az uniós joggal. Viviane Reding, arra kérte Navracsics Tibort, hogy a jogbiztonság érdekében Magyarország egyetlen intézkedést se hajtson végre mindaddig, amíg nem sikerül eloszlatni az uniós joggal való összeegyeztethetőség kételyeit. Az Európai Bizottság levélben fejezte ki „súlyos aggályait” a Legfelsőbb Bíróság átalakítása, az adatvédelmi hatóság létrehozása és a bírák nyugdíjkorhatárának leszállítása miatt. Viviane Reding holnapig várja a kormány magyarázatát a törvényekkel kapcsolatban. (MTI)"
dr.Kvasztics Fedor
2011. december 16. 08:52
Olaszország és Görögország miniszerelnöke két olyan figura lett, akik a Goldman Sachnál nőttek fel és ezután lettek EU tisztségviselők. A jelenlegi válságkezelő görög miniszerelnök tevékenyen részt vett abban, hogy Görögország hamis adatokkal lépjen be az euróövezetbe. Kezeli azt a válságot, aminek az előidézésében ő is részt vett, mint nálunk Bajnai. De visszatérve az elejére, amikor ily módon lett senki által meg nem választott miniszterelnöke ennek a két országnak, akkor senki nem aggódott a demokráciáért. Akárcsak nálunk, amikor egy héten át különböző nevek merültek fel, míg végre valaki megmondta, hogy a Bajnai nevét kell kihúzni a kalapból.
trendo
2011. december 16. 08:27
"Házamra egy Vén ront, szánnal, mit egy rén vont" Ráadásul a vénnek piros volt a csuhája! :)
Dr. No
2011. december 16. 01:29
Parazitaállam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!