Oroszország nem területben, hanem ukrán halottakban méri a sikert – Mandiner Stratéga

2023. május 25. 16:59

Bahmut 99%-a már orosz kézen van, de ezt csak tíz hónapnyi kőkemény harc után sikerült elérniük az oroszoknak. A város birtoklása inkább szimbolikus, mintsem stratégiai jelentőségű. Az ostrom elhúzódásával az oroszok eléggé kimerültek, ami jó lehetőség lehet egy ukrán ellentámadáshoz. A jelenlegi csapatmozgások is azt mutatják, hogy az oroszok védekezésre készülnek. Stratéga Robert C. Castellel és Bendarzsevszkij Antonnal.

2023. május 25. 16:59
null
Pócza István
Pócza István
  • Tényleg elfoglalta Bahmutot a Wagner-csoport?
  • Megérte a rengeteg áldozat?
  • Miért a Wagner feladata volt Bahmut?
  • Lesz-e ukrán ellentámadás? 
  • Lehet-e hinni az amerikai kiszivárogtatásoknak?

Ezekről és más izgalmas kérdésekről beszélgettünk Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértővel és Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával. 

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MR.Smith
2023. május 26. 11:19
Bendarzsevszkij vágyvezérelt látásmódja nagyon elüt Robert tényszerű, tapasztalati látásmódjától.
tjunior
2023. május 26. 07:22
de lóbelt az orosz narratíva nem az, hogy ők a békéért bombáznka meg iktatják ki a nácikat? Most meg kiderül, hogy válogatás nélkül mindenkit, csak ukrán legyen? lóbelt nem gondoltad te ezt (sem).
Kivűlálló
2023. május 25. 21:15
Nem tudom, hogy Robert C. Castell-nek miért kell egy ilyenhez lealacsonyodnia, mint Bendarzsevszkij Anton...?! Szóba nem állnék vele! Olyan buta, mint a segg!
Palatin
2023. május 25. 20:23
Az árfolyam kb. egy négyzetméter : egy katona.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!