2023 biztosan nehezebb év lesz, de az enyhülés kezdete is lehet – Stratéga Hortay Olivérrel (VIDEÓ)

2023. január 05. 17:41

Nehezebb évre számít, ugyanakkor a gondolkodásbeli enyhülést, konszolidációt is vár az idei évtől a Századvég üzletágvezetője. Hortay Olivér szerint az európaiak békepártiak, a jelenlegi európai politika viszont nem az. Hangsúlyozta: az európai polgárok azokat a szankciókat nem támogatják, amelyek a jólétüket, egzisztenciális helyzetüket veszélyeztetik. Mandiner Stratéga.

2023. január 05. 17:41
null
Pócza István
Pócza István

Kőolaj, földgáz és villamosenergia várhatóan mindenhol lesz Európában, a kérdés inkább az, hogy mennyiért. Átmeneti ellátási zavarok ettől függetlenül bármikor lehetnek. A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Oroszország nem változtatott, a hatások azonban Európát nagyon érzékenyen érintik. Az európai társadalom békepárti, ez világosan kiderül a Századvég Európa Projekt című európai szintű felméréséből is, ugyanakkor az európai politikai vezetés mintha nem az állampolgári szándékokat tükrözné. Ebben hozhat változást, közeledést a 2023-as év, illetve egy ráeszmélést, hogy mi is Európa érdeke ebben a helyzetben. Ezekről és még más izgalmas, aktuális kérdésekről beszélgettünk a Stratéga legújabb adásában. 

 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható itt:

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. január 06. 03:28
Le kell szakadnunk az EU-ról és az EU-s pénzekről. Amiről az elmúlt kétharmadok során kellett volna, de senki nem hitte el, hogy erre kellett volna vele készülniük. Így most egy év alatt kell bepótolniuk. Mert a gyerekeink nem eladók és nem leszünk nigger nemzet. EU-s források nélkül kell országot csinálnunk tovább. És lehetőleg egy év alatt energetikai nagyhatalommá válni Hortay Olivér segítségével. Amit szerintem meg tud csinálni.
-Zsolt-
2023. január 05. 23:57
"Igaz, most 2 évig nehéz lesz de aztán nagyon sokáig elviselhetetlen."
sorivo4
2023. január 05. 23:55
Hortay Olivér pedig felügyelje ennek a munkálatait. Akiben és szakértelmében megbízunk. Hogy azzal Magyarország érdekét szolgálja.
sorivo4
2023. január 05. 23:44
Teljesen mindegy. Számunkra a függetlenedés évének kell lennie. Energetikailag sohase szabad megbénulnunk bármilyen világhelyzetből fakadólag. Az önellátásra kell berendezkedünk. Az európai unió és politikája nem alkalmas közeg egy biztonságos energetikai politika kialakítására. Attól el kell szakadnunk és hosszútávon megbízható forrásokra alapoznunk. És szükséghelyzetben a minimális ellátásra alkalmasnak lennünk önellátásból. Vagy a tárolókapacitásunk növelni, és azt alkotmányosan kisajátíthatatlanná tenni. Az Európai Unió nem megfelelő alap a további energetikai biztonságunkra nézve, ami azt bármikor keresztül húzhatja és veszélyeztetheti. Attól teljes mértékben el kell szakadnunk és biztonságos forrásokra támaszkodnunk. Minél több attól független forrást biztosítva számunkra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!