Ha Oroszország nyeri a háborút, az nekünk rossz - Mandiner Stratéga Bendarzsevszkij Antonnal

2022. december 15. 17:00

A poszt-szovjet térség szakértője szerint most arra kell koncentrálni, hogy ki nyeri a háborút. Az, hogy mi lesz a háború után a felfegyverzett Ukrajnával, jelenleg másodlagos. Mandiner Stratéga Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus szakmai igazgatójával.

2022. december 15. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

Az semmiképp nem jó nekünk, ha Oroszország győz - mondja Bendarzsevszkij Anton. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója szerint vannak olyan narratívák, amelyek szerint ennek a helyzetnek a legnagyobb nyertese az Egyesült Államok. Ő inkább úgy látja: az Egyesült Államok is biztosan nyer ezzel a helyzettel. Azonban szerinte most Kína messze a legnagyobb nyertes. Ráadásul Oroszország most Kína ölébe hull, szinte anélkül, hogy az utóbbi bármit is tett volna ennek az érdekében.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható az alábbi linkre kattintva:

 

 

 

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. december 16. 10:27
Ha az oroszok nyernek, nekünk rossz lesz. A kérdés az, ki az a nekünk. Az ukrán legfelsőbb vezetők minket fenyegetnek azzal, hogy lerohannak minket, pedig még nem ők rendelkeznek Európa legerősebb hadseregével, és éppen az oroszokkal harcolnak.
kivancsijani
2022. december 16. 09:06
Hoppárézimi. Ez az Anton gyerek biztos hogy szakértő, és biztos hogy nem beépített UKRÁN NÁCI? Bármit is gondoljunk a háborúról, de jó az nekünk, hogy egy állig felfegyverzett nacionalista szomszédunk legyen? Gondoljunk azokra a szép időkre, amikor Dunszerdahelyen a Fradisokat a szlovák kommandósok szétverték. Az "csak" kommandósok voltak, de ezek banderista banditák, akiket nem fog visszariasztani (mert már belefásultak) az államhatárt jelző kis táblácska. Édes faszom, az elvakult nyugati felsőbbrendúségbe vetett hit...
pitypang1125
2022. december 16. 04:53
A lehető legrosszabb lenne ha az Ukránok nyernének. Most sem kérnek, követelőznek. Hát még ha a russzkik nem foglalnák le őket. Egy olyan országról beszélünk ami életképtelen, egyetlen megélhetési forrása maradt, hogy nyugati zsoldban, tömött sorokban masíroznak a russzki húsdarálóba.
Chris75
2022. december 16. 04:39
Ez a bendarzsevszkij egy ócska ruszofób jenkibérenc. Elvileg fehérorosz származású, nem tudom a bátyuska esetleg fizetne vérdíjat érte? Szívesen átadnám a kisköcsögöt a fehérorosz KGB-nek :))) Én azért egy orosz győzelemnek örülnék és egy autonóm Kárpátaljával közös határnak. De egy orosz-magyar határ sem lenne rossz, mert mindkét esetben lehetőségünk lenne kereskedni Oroszországgal. Ha marad hoholisztán akkor tuti hogy bukjuk az olaj és gázszállítást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!